• Erling Rostvåg er talsperson for Klanen. . FOTO: Privat

Sp-lederen fra Stange har publisert bilde av t-skjorten på sin offisielle politiker-konto på Facebook.

Der skriver Vedum følgende:

"Det er lov å bruke huet! Jeg liker friske ytringer, men dette er over streken. I ordskiftet bør vi ikke spøke med å skyte andre!"

Oppdateringen får masse kommentarer og de fleste raser mot innholdet på supporterskjorta.

Flere kommer også med humor-kommentarer mot Klanen som å slippe ulv inn på fotballbanen til Vålerenga og kommentaren: "Men mat skal de ha!".

Vedum avbrøt møte

Trygve Slagsvold Vedum avbrøt et møte på Stortinget for å snakke med HA om saken. Han understreker at han ikke er veldig indignert av saken, men at han følte han måtte si ifra.

- At de synger "dra hjem bønder" og slikt er bare moro, spesielt når Storhamar vinner mot dem, men nå synes jeg de gikk over streken. Jeg skjønner at de ikke mener dette bokstavelig, men i en overopphetet rovdyrdebatt er det uheldig å komme med en oppfordring om å skyte folk. Bønder er jo folk også.

- Hva er du redd for?

- Ulvedebatten skaper sterke følelser og har elementer av ordbruk fra begge sider som ikke er bra. Det er ordet skyting jeg reagerer på. Det kan føre til at det blir lettere å slenge slikt til meningsmotstandere. Man skal være litt forsiktig med å spøke om å skyte noen. Det finnes folk innimellom som ikke er helt friske.

- Bør du ikke tåle dette?

- Jeg blir karikert veldig ofte. Som regel synes jeg det stort sett er artig, men noen ganger flaut. Humor er en bra måte å ytre seg på, men det er også lov til å bruke hodet. 

Artikkelen fortsetter under.

Klanen takker for markedsføring

Erling Rostvåg er talsperson for Klanen som står bak T-skjorten Vedum reagerer på.

Rostvåg mener det er viktig å forstå kontekst, og forteller at ideen om teksten stammer fra en banner de brukte på tribunen i 2014 da Vålerenga møtte Elverum i cupen.

- Jeg registrerer nå at det tilsynelatende er verre å ha skriften på en t-skjorte enn på en banner på en tribune, sier Rostvåg.

T-skjorten Vedum har lagt ut bilde av er en prototyp av skjorta som snart legges ut for salg i Sjappa til Klanen. Rostvåg sier de ikke har noen planer om å stanse produksjonen til tross for flere reaksjoner.

- Du kan hilse Vedum og takke for god hjelp til markedsføring. Det vil sannsynligvis bidra til at salget av denne t-skjorta går mye bedre og det er vi selvsagt glad for, sier Klanen-talsmannen.

Vedum mener dere går over streken når dere bruker ordet skyting. Han er redd for at det kan gjøre en opphetet debatt enda mer het. Har han ikke et poeng?

- Jeg er enig at man skal holde en saklighet i politiske diskusjoner. Nå er kanskje ikke akkurat Vedum i posisjon til å belære andre om dette, men vi mener uansett at en vits fra en supportergruppe, uansett om den er dårlig eller god, ikke vil ha innvirkning på ordskiftet i ulvedebatten. Jeg tror Vedum overdriver vår innflytelse på storpolitikk, sier han.

- Vedum mener at det er en dårlig spøk å oppfordre til å skyte personer og at bønder også er folk

- Det er selvsagt ikke noen oppfordring. Det er en vits. Når det gjelder bønder så er det slik at alle som ikke heier på Vålerenga per definisjon er bønder. De kan vi så dele inn i to: De som dyrker korn, de er bra for korn fører til øl. Og så er det de andre.

-Min oppfordring til Vedum og andre som lar seg hisse opp over denne vitsen i stedet for finner på en vits om oss de kan sende i retur.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.