Aldri flarer du så fort i fillene, som den første snødagen. Strømpebukse, strekkbukse, skigenser, ullsokker, votter, lue, gamasjer - jeg stilte til frokost i full mundur. Sjøl en onge, som ikke er stor på frokost, hiver i seg skiva i beundringsverdig tempo, votta til tross, den dagen snøen endelig kom. -Mamma, hvor er beksømene?! Skund deg, å, skund deg!


Støvla var gamle som Metusalem, akkurat som søskenbarnrekka de stamma fra, stive og opptørka. Mor var like rød i toppen, som jeg var i skitøyet, der hun drev og snørte. (Er du den eneste av fire som kler rødt, blir du familens tyttebær hele barndommen, tro meg). Arvestøvla var altfor digre, også i år ble det to par ullsokker mer, og sunnmørsposten i tuppen.

Aldri var mor så bustet og svett, som den første skimorran. Men slapp man fra den obligatoriske niveaen på kjaka og den endeløse halvtimen den skulle trekke inn for det? Aldri går 30 niveaminutter så sakte, som når du venter i full mundering, på et varmt kjøkken, før du slipper FRI.

Og aldri klaker det så bustet under skia. Du vokser fem centimeter før du når jordet! Snø, gras og grus. Aldri har du så høg beinføring som når du tramper av gårde på usmurte ski, den første dagen snøen kom. I storebakken tryner du i år med. Men det er aldri så ok å gni snøen tur øya og tørke naseblodet med votten, (jeg var et barn med tynne kapillarer), som når både du og den første snøen har falt. Ute hele dagen. Klapre inn på høge ski, tine løs ved ovnen. Kakao til kvelds.

Vi er ikke helt der lenger, nei. Eia, var vi det.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.