For da Wettermark tidligere i år ga Løten beskjed om at han ga seg på kunstgresset i Munch-bygda, var tid en avgjørende faktor.

– Løten ønsker seg videre opp og fram, uavhengig om det blir 3. eller 4. divisjon. Da kreves det mer tid av alle, inkludert meg selv. Det er tid jeg ikke føler at jeg har, sa Wettermark til HA i midten av september.

Nå blir han alikevel trener i tredjedivisjon, og forteller at det er trenerteamet Dala har satt sammen, som gjør at han vender tilbake til Sveum. Wettermark var sist hovedtrener i Brumunddal frem til juni 2014.

– Når muligheten bød seg slik at vi blir et team, så ligger mulighetene bedre til rette. Jeg får veldig bra folk rundt meg, og støtteappratetet ellers er bra. Det var en forutsetning, sier Wettermark til HA mandag kveld.

– HAR FUNDAMENTENE

Og treneren som i år førte Løten opp i tredjedivisjon, mener det er mye som ligger til rette for at Brumunddal på tross av nedrykk, fortsatt skal være en fotballklubb å regne med på Hedmarken.

– Dala har fundamentene, i forhold til treningskultur, lagmoral og kollektivet. De har et bra anlegg, og er en stor klubb. Det er også mange spennende unggutter i klubben, sier Wettermark.

Med seg som assistenter får han tidligere Dala- og Ipswich-spiller Vemund Brekke Skard, og den gamle Brumunddal-helten Viggo Tollefsen. Skard har etter karrieren som spiller blant annet jobbet som spillerutvikler og fysisk trener under Bob Bradley i Stabæk, og HA skrev allerede for en måned siden at Skard var mannen Dala måtte kontakte.

– FIN MIKS

– Hva kan du si om teamet?

– Jeg tror det er en fin miks. Jeg kan bidra med erfaring, og Vemund har plukket med seg mye fra Stabæk. Tollefsen har et godt overblikk på det som skjer i klubben under A-laget, svarer Wettermark.

– Skal klubben rett opp, eller kan man tolerere noen år i tredjedivisjon?

–  Det spørsmålet visste jeg kom, svarer den nye Dala-treneren, og legger til: 

– Et resultatmål må nok diskuteres internt først, men jeg kjenner Brumunddal, og det er alltid mer inspirasjon for spillerne å ha en gulrot. Vi har nok lyst til å være med i toppen i tredjedivisjon, det må det være lov til å si, og det er ikke feil å ha et resultatmål. Men så tror jeg også det nå er viktig og sunt for Brumunddal at man begynner å løfte i flokk, sier Wettermark.

– TØFFERE ENN MANGE TROR

Han advarer de som tror at tredjedivisjon vil by på lett spill for blåbuksene fra Sveum.

– Tredjedivisjon er tøffere enn mange tror. Det er ikke Bondeligaen vi skal spille i, og det vil folk få merke. Det er mange lag i tredjedivisjon som har ambisjoner om å spille høyere, mener Wettermark, som sier følgende om det å skulle møte klubben han har trent de to siste årene:

– Jeg hadde to fine år i Løten, og vi gjorde jobben vår der. Så dukka dette opp på et seinere tidspunkt. Sånn er fotballen. De kampene får vi ta som de kommer. 

nysæter blir sportslig leder

Som en del av kabalen på Sveum, går avtroppende trener Fred Leo Nysæter over i en rolle som sportslig leder. Han vil få ansvaret for lagene på herresiden, fra G16 opp til A-laget.

Nysæter sier dette til HA om det nye trenerteamet:.

– Det blir en fin miks med erfarenhet og nye tanker, og vi føler at klubben også er godt representert inn i teamet. Vi er strålende fornøyd, sier Nysæter, og bekrefter at trenertrioen har fått en avtale som gjelder for 2018-sesongen.

Dala jakter fortsatt keepertrener, men håper å lande en ny avtale med Bjørn Karusbakken.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.