Planutvalget i Stange vil ikke sende E6-plan for Uthuskrysset ut på høring. Flertallet mener Nye Veiers planforslag er for dårlig.

Senterpartiet i planutvalget i Stange lanserte utsettelse av reguleringsendringen som opprinnelig skulle sendes ut på høring. Partiet fikk tilslutning fra Ap og dermed ble det flertall for å sende planendringen for E6 Uthuskrysset tilbake til Nye Veier for ytterligere utredning.

Prosjektleder Øyvind Vaadal i Nye Veier kan i dag ikke si om vedtaket får konsekvenser for planlagt oppstart av E6 Kolomoen-Åkersvika.

– Nye Veier mener at vi har gjort en grundig jobb i planforslaget. Det meste er belyst, sier han til HA.

– Får blod på hendene

Frps Truls Gihlemoen sa at vedtaket er dramatisk fordi planutvalget tar sjansen på å stoppe E6. Han viste til dødsulykkene på E6 og sa at for hver trafikkulykke på E6, har planutvalget blod på hendene dersom E6-utbyggingen forsinkes.

– Vi trenger ny veg og det fort, sa Gihlemoen.

Sps Ragnhild Antonie Finden etterlyste bedre svar når det gjelder konsekvensene av å ikke følge den opprinnelige planen til Statens vegvesen om å legge ny E6 under dagens fylkesveg 24 i en åtte meter dyp skjæring.

Som kjent vil Nye Veier i sin reguleringsendring legge nye E6 i dagens linje, det vil si å bruke nordgående E6-felt som i dag og bygge ny to felt for sørgående trafikk. Nye Veier sier det er samfunnsøkonomisk gunstig og mindre ressurskrevende å gjenbruke gammel veg, men naboene fra Uthuskrysset er sterkt kritisk til den foreslåtte støyskjermen på 2,5 meters høyde.

Etter planen skal Nye Veier skrive kontrakter med entreprenørene i juni, med påfølgende byggestart. Nå kan E6-prosjektet forsinkes.

Stange først på lista

Ifølge Truls Gihlemoen risikerer Stange nå ikke å få noen veg,

– Kampen om kronene er hard, og Stange står først i køa. Nå risikerer vi at andre får vår plass. Er de rødgrønnes prinsippkamp mot Nye Veier så viktig at de lukker øynene for den åpenbare gevinsten i utnytte mer av eksisterende veglegeme og gjennomføre en raskere utbygging av E6? spør Gihlemoen.

– De rødgrønne ville ikke bygge veien før i 2023, men heller la den stoppe i skogen i Stange, sier Gihlemoen videre og hevder at Ap og Sp forsøker å stikke kjepper i hjulene for fire felts E6.

Han mener at også trafikksikkerhetstiltakene på fylkesveg 24 og sammenkoblingen av fv. 24 og fv. 230 utsettes med dagens vedtak.

– Altfor mange liv har gått tapt på disse strekningene allerede, men planutvalgets vedtak gjør at planlagt oppstart av nødvendige tiltak allerede om to måneder nå henger i en syltynn tråd, avslutter Gihlemoen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.