Veldre Almenning håper også at prosjektet skal gjøre at de vinner innpass i et opphetet hyttemarked:

«Målsettingen er å etablere ny virksomhet som styrker allmenningen økonomisk og å revitalisere interessen for konseptet hytte i skog», skriver styret i Veldre Almenning.

HYTTEFELTET ER GODKJENT

I kommuneplanen er det godkjent et hytteområde på rundt 100 dekar på Danseråsen.

Veldre Almenning har nå bedt om et møte med Ringsaker kommune for å få avklart flere spørsmål før de går i gang med å regulere området.

Det er et spenstig prosjekt som allmenningen gir seg i kast med. Det skiller seg også vesentlig fra hyttene som spretter opp som paddehatter på Sjusjøen.

– Vi har tro på prosjektet. Uten det hadde vi ikke gått videre med det, sier bestyrer Terje Uggen i Veldre Almenning.

KAN BLI I TRE ETASJER

Uggen ønsker å drøfte innspillet med Ringsaker kommune får han fronter konseptet i mediene.

Skissen som er oversendt kommunen gir et klart inntrykk av hva Veldre Almenning tenker seg for å utvikle hyttefeltet:

** Det skal bygges inntil 50 hytter.

** Hyttene skal bygges på påler i åssiden ved Høgbrenna/Danseråsen.

** Hyttene vil variere fra én til tre etasjer. De minste hyttene blir på 25 kvadratmeter. De største vil være 75 kvadratmeter store.

** Det jobbes også med at hyttene skal få innlagt vann fra et vanntårn og strøm fra en solcellepark.

BYGGER VISNINGSHYTTER

Stein Halvorsen Arkitekter AS i Oslo har utarbeidet planinitiativet for Veldre Almenning.

«Det planlegges for hytter med fokus på økologi, nærhet til natur», skriver Veldre Almenning i et brev til Ringsaker kommune.

Tanken er å oppføre hyttene i optimalt i forhold til åssidens og terrengets retning.

«Hyttene skal være tilnærmet like, de skal underordne seg naturen, de skal utformes og overflatebehandles slik at de blir minimalt synlig i skogen», skriver allmenningen.

Veldre Almenning legger stor vekt på at eksisterende skog skal beholdes og at de som kjøper hytte skal ha en følelses av å ha hytte i skogen.

Planen til Veldre Almenning er å få bygd to visningshytter på Danseråsen allerede i løpet av året.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.