Søpla har hos mange på Hedmarken hopet seg opp etter at Sirkula byttet leverandør av avfallshenting etter nyttår, og fredag før helga var det totalt registrert 2.218 avvik. Søndag ettermiddag hadde Sirkula et statusmøte med den nye renovatøren RenoNorden.

– Status nå er at vi søndag kveld hadde igjen noen uavhentede avvik. De skal være hentet inn i løpet av mandag, og i forrige uke ble endelig rutene kjørt på riktig dag, forteller Sirkula-sjef Grethe Olsbye.

kjører fortsatt ekstra

RenoNorden hadde i helga ute et tosifret antall biler for å hente inn etterslepet som har oppstått. I tillegg opplyser Olsbye at det fortsatt skal kjøres ekstra kapasitet i tida framover.

I Ringsaker, hvor problemene har vært størst, skal det kjøre to biler utenpå de ordinære rutene.

– Men vi kommer nok fortsatt til å ha noen avvik, men da er avtalen at de skal hentes innen to dager. Vi nærmer oss en virkelighet hvor de som kjører ruta har mulighet til å hente inn sine egne avvik, sier Olsbye.

Mandag var det fortsatt registrert 300 åpne avvik, det vil si 300 tilfeller av uavhentet søppel.

kunne kommunisert bedre

HA har fått mange tilbakemeldinger fra folk på Hedmarken som har vært skeptiske til om forberedelsene til leverandørbyttet har vært gode nok.

– Var dere godt nok forberedt?

– Vi er fortsatt midt i innkjøringa. Vi må bli ferdig med disse ukene før vi evaluerer, for det skal vi gjøre, sier Olsbye.

– Men det jeg har tenkt mest på så langt, er at vi kunne kommunisert bedre på forhånd. Vi har kanskje ikke vært så gode til å kommunisere at man må forvente en innkjøringsperiode, for det er vanlig at det er innkjøringsproblemer, sier direktøren.

slitt med nettbrett

Sirkula kunne før nyttår presentere nye søppelbiler, som kjører på biogass laget av matavfall og kloakk. Åtte av tolv nye doninger er levert, og for nye sjåfører som ikke er lokalkjente, har datasystemet i de reservebilene vært en utfordring. Systemet skal hjelpe sjåførene med å finne søppeldunkene.

– I de gamle bilene kjører man med bærbare nettbrett. De er litt treige, og vanskelige å bruke. Det har vært noe av utfordringen, sier Olsbye.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.