• KRAFTIG: Det brenner kraftig på Heggvin, men det er ingen fare for at brannen skal spre seg.
    FOTO: TROND LILLEBO.
  • MYE RØYK: Det ryker mye fra søppelfyllinga.
    FOTO: TROND LILLEBO.
  • SLOKKER: Brannmannskaper fra både Hamar og Løten er i gang med å slokke brannen i søpla.
    FOTO: TROND LILLEBO.

Brannen på Heggvin er slokket. Det forteller adm.direktør i Sirkula Grethe Olsby til h-a.no.

Det var ved 07-tiden i morges at det begynte å brenne på Heggvin.

- Vi har fått melding om at det brenner skikkelig godt i søpla der oppe. Brannmannskaper fra både Hamar og Løten er der og er i full gang med å slokke. De har fortalt oss at det ikke er noen fare for at brannen vil spre seg, fortalte politiets operasjonsleder Dyre Antonsen.

Grethe Olsby, adm. direktør i Sirkula kom raskt til Heggvin, og hun kunne fortelle: 

- Det brenner ikke i selve den store søppelfyllinga, men i en haug med restavfall som skulle sorteres. Det er ikke farlig avfall i denne haugen.

- Det kom folk hit klokka 06.00 i morges, og da brant det ikke. En time senere ble det oppdaget at det brant og kom masse røyk fra søpla. Det brenner altså i restavfallet, det er ikke et stort område som brenner, men det kommer masse røyk.

- Er røyken farlig ettersom den kommer fra avfall?

- Det er ikke farlig avfall det brenner i. All røyk er farlig, og når det brenner i avfall må en jo alltid være forsiktig. Men jeg vil understreke at det brenner ikke i farlig avfall, sier Grethe Olsby. 

Hun understreker at brannmannskapene har kontroll over brannen.

Etter hvert kom to store grabber i sving med å legge søpla utover slik at brannmannskapene lettere kunne få slokket, og ved 11-tiden brant det ikke lenger i restavfall-haugen.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.