I en pressemelding fra Hedmark Bondelag, signert fylkesleder Elisabeth Gjems og organisasjonssjef Margrete Nøkleby, leser vi følgende:

«Antall ulver på lisensfellingskvota er lavt i forhold til det antall ulv som kan forventes å streife inn i beiteprioriterte områder når ulvebestandene er så tette på både norsk og svensk side.»

«På Norges Bondelags årsmøte den 05. juni 2019 sa Landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF), fra talerstolen at «der det skal være beitearealer, der skal det ikke være rovdyr». Vi forventer at det nå stakes ut en kurs der dette faktisk kan være tilfelle. Slik det er nå tømmes beiteområdene for beitedyr i Hedmark. Rendalen er et godt eksempel på at rovdyrpopulasjonen ikke er under kontroll, og vi etterlyser en plan for hvordan vi skal komme ned på bestandsmål, og gjennomføre beitebruk uten store rovviltskader i beiteprioriterte områder.»

Hedmark Bondelag argumenterer videre med at det er effektivt å ta ut ulver i forkant av beitesesongen, og at uttak derfor bør prioriteres da.

«Hedmark Bondelag mener at om lisensfellingskvota skal settes så lavt, må det i mye større grad settes inn tiltak der SNO går inn med alle tilgjengelige virkemidler for å ta ut ulver som oppholder seg i beiteprioriterte områder.»

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.