I forrige uke ble det sett spor av ulv i Løten. Et jaktlag prøvde å komme innpå ulven, men det klarte de ikke. Det ble da umiddelbart slkt om fellingstillatelse på ulven.

I går ettermiddag løsnet et jaktlag i Løten skudd mot en ulv, men traff ikke dyret. Det forteller NRK Hedmark/Oppland.

Ulven har nå krysset Glomma og er nå sannsynligvis inne i ulvesona.

Tre ulver

Miljødirektoratet tillater lisensfelling av ytterligere tre ulver utenfor ulvesonen i deler av Akershus og Hedmark.

Lisensfellingen utenfor ulvesonen i region 4 og 5 ble avsluttet 11. januar etter en ulv ble felt i Ringsaker- den siste i kvoten på til sammen fem dyr.

Dagen etter mottok Miljødirektoratet søknad fra Hedmark Sau og Geit, Hedmark Bonde og Småbrukerlag og Hedmark Bondelag om utvidelse av lisensfellingskvoten på ulv i disse regionene.

FLERE SPOR

Søkerne mener ulvestammen er i stadig vekst og at antall pardannelser tilsier at sjansen for etablering av ulv i prioriterte beiteområder øker. De anser skadepotensialet i beiteområder som svært stort, samt at uttak av ulv på barmark er svært krevende.

Søkerne ba om at det blir gitt mulighet til uttak nå mens det er sporsnø og praktisk gjennomførbart.

– Ny sporing av ulv utenfor ulvesonen i beiteprioriterte områder gir grunnlag for utvidelse av kvoten for lisensfelling, sier direktør Ellen Hambro i Miljødirektoratet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.