I juni var bollesjef Roger Danielsberg svært selvsikker før åpningen av Circle K litt lenger nord. Slik svarte Danielsberg på HAs spørsmål den gangen:

– Frykter dere konkurrenten?

– Nei. Det er heller de som må ruste seg mot oss.

– Gjør dere noen endringer for å møte den økte konkurransen?

– Nei, vi kjører på som vanlig.

– Hvilke fordeler har dere som Circle K ikke har?

– Vi er Espa!

– Går så det suser!

Nå i desember har det gått snart seks måneder siden intervjuet, og HA måtte derfor ta en telefon for å sjekke om Danielsberg og resten av de gulkledde bolleselgerne fortsatt er like offensive.

– Ja jøss, bevares – det kan jeg bekrefte, svarer en strålende munter Danielsberg.

– Espa går så det suser!

Tallenes tale er klar: Foreløpig i år har Espa Servicesenter solgt godt over 1,69 millioner boller i ulike varianter. Allerede nå, en halv måned før utgangen av året, har man knust den gamle rekorden med 100.000 boller.

Salgstallet er også langt over målet på 1,6 millioner som ble satt ved årets start.

– Vi klarer ikke å passere 1,8 millioner i år, men vi regner med å ende på 1,78 eller 1,79 millioner, sier Danielsberg.

Færre biler på E6

Samtidig peker ikke alle pilene oppover. Også på Espa merkes den voldsomme E6-byggingen lenger nord i Stange, Hamar og Ringsaker.

Basert på erfaringene fra E6-utbyggingen langs Mjøsa, anslår Danielsberg at E6-trafikken i helgene også denne gangen vil være 25-30 prosent lavere i byggeperioden.

– Flere folk kjører nå Odalen eller Riksveg 4 for å unngå kø. Det vil slå ut på trafikken hos oss, og er for øyeblikket vår største utfordring. Særlig de siste helgene har vi merket en nedgang, sier Danielsberg.

Færre store dieselkunder

Bolleland har også opplevd en reduksjon i salget av diesel. Årsaken skal først og fremst være at de drivstofftørste anleggsmaskinene nå er borte fra lokalområdet i sørlige Stange. Shell-stasjonen mistet dermed en del store kunder.

Danielsberg er likevel optimist med tanke på framtiden:

– Vi kom oss gjennom forrige byggeperiode da det så ut som en krigssone forbi her, så da skal vi klare dette også, avslutter han.

HA har også vært i kontakt med Circle K på Innlandsporten, men her ønsker kjeden foreløpig ikke å gå ut med noen tall på trafikk og omsetning.

LES OGSÅ: Røde tall langs E6, men Coop er positive

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.