Vakthavende meteorolog Martin Granerød opplyser til HA at prognosene for palmehelga gir et noe usikkert bilde.

- Ja, den ene prognosen forteller oss at det i neste uke skal etableres et stabilt høytrykk med mye sol over Skandinavia mens den andre prognosen åpner for nye lavtrykk og en mer skyet værtype fra neste onsdag. Det som synes ganske sikkert er at fjelltraktene øst for Mjøsa vil få kalde netter den neste perioden på 10 dager. Dessuten vil det komme nedbør i form av snø i fjellet allerede onsdag. Det kan også snø litt mer lørdag, men dette er foreløpig nokså usikkert, sier Granerød.

Dermed kan kalde netter og litt nysnø berge skiføret i påskefjellet denne våren. Det er fortsatt to uker til palmehelga og påskestart.

HAs reporter oppholdt seg på Sjusjøen i helga og kan forsikre at skiløypene fortsatt er av prima kvalitet. Det er godt over en meter med snø i terrenget og løypemaskinene sørger for at blankpolerte skispor settes på nytt i morgentimene av driftige løypekjørere i fjellet.

Fire-seks plussgrader også i fjellet på dagtid vil sette fart i snøsmeltingen, slik vi har sett i lavlandet den siste uka.

Meteorolog Granerød regner med å komme tilbake med et sikrere værvarsel for påsken tidlig i neste uke.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.