Snekker’n Jonas (Anders Baasmo Chrisiansen) og servitøren Elisabeth (MyAnna Buring) møtes på blind-date en sommerkveld i Oslo. Vi følger dem denne kvelden/natta, i ti halvtimes episoder, til sammen i fem timer.

 

Her er avtrekket:

Jonas: - Jeg har bestemt meg for å være hundre prosent ærlig.

Elisabeth: - Hvordan da?

I traileren et raskt klipp til ny scene med tre personer rundt bordet:

Jonas: - Vilde, dette er Elisabeth. Elisabeth, dette er Vilde som jeg er sammen med.

Elisabeth: - Hæ?

Vilde (til Elisabeth): - Hvem er du?

Jonas (bryter inn/svarer): - Hun er ei jente som jeg er på date med.

Elisabeth: - Var på date…

Og så er vi i gang. Med et nytt samarbeid med gjengen fra suksess-serien «Dag» på TV2. Med regissør og manusforfatter Øystein Karlsen, Kristopher Schau (manus), med skuespillerne svenske MyAnna Buring, Anders Baasmo Christiansen og Agnes Kittelsen (sekretær i «Dag», denne gang regissør for en episode).

«En date i realtime. 10 episoder», heter det på salgsplakaten. Og: «En historie om kjærlighet» og med «de lyse sidene» og «de mørke sidene».

Regissør for «En natt», Øystein Karlsen, mest kjent for TV-serien «Dag», men også med regi på spillefilmen «Fuck Up», regi på Lilyhammer sesong 3 – og han er dessuten aktuell med en helaftens dokumentar om den svenske artisten Lars Winnerbäck, som for øvrig har laget musikken til «En natt».

 

TV-serie-stjerne

MyAnna Buring (38), som i «En natt» spiller mot Anders Baasmo Christiansen, vokste opp i Oman med en svensk hippie som mor og en skotsk kirurg som far. 16 år gammel flyttet hun alene fra Oman til London for å gå på skole. Hun ble værende I London på egenhånd og tok senere også dramaskole der. Hun har hatt store roller i serier som «Ripper Street», «Banished», «Prey», «Downton Abbey» og Twilight-filmene og stått på scenen med Judi Dench. I 2015 ble hun hentet til en rolle i sesong 4 i «Dag». I «En natt» spiller hun sin første hovedrolle på sitt egentlige morsmål, svensk. (Kilde: nrk.no).

 

Har "Dag"-tonen

Til nettstedet filterfilmogtv.no sier regissør Øystein Karlsen om serien:

– Jeg tror du vil kjenne igjen at det er vi som har skrevet det. Det er ikke til å komme fra at den har noe av den samme tonen som «Dag», men likevel har den en annen klang. Den har humor i tillegg til mørke, og er skrudd sammen på en annen måte. Først og fremst er det en historie om to mennesker som møtes med hver sin bagasje, og forhåpentlig får hverandre til slutt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.