Jeg sto og tenkte på Las Vegas og så på månen. Den var blåhvit og kald, det kom røyk fra munnen. Første snev av frostrøyk i høst, kald årstid i vente. Månen seg sakte opp på sin bakgrunn av mørkeblå fløyel, og snek seg til slutt helt over låvetaket og fargela Hamar i et lys som kom det fra gamle Hella-lykter i grillen på en bil fra tidligere tider.

Det var et kaldt skinn over oss den kvelden Tom Petty reiste hjem. Kulden sank i meg og bet seg fast som en leopard biter seg fast i en stakkars antilope. Og kulden ble der. Det hjalp ikke med vedvarme. Kulden inni var det umulig å gjøre noe med. Den bilen med Hella-lykter. I den var det kassettspiller med autorevers. På kalde høstkvelder kunne vi kjøre rundt uten å si ett ord. Med Petty, Earle og Springsteen på bånd snurrende rundt inni dashbordet. «Full moon fever» var ny. Jeg hadde ikke CD-spiller i den første bilen min, så det var en TDK opptaksteip som gikk. «I wan’t back down» sang det fra Blaupunkt-høyttalerne i Granada-dørene. Det var det ingen av oss som skulle. Vi sang stand my ground, won’t back down.

Månen hadde kommet seg helt opp i maks marsjhøyde og seg sakte fram i bane, og jeg satt fortsatt og slet med å få det til å stemme. Og var innom fornektelsen. Men stemmene meldte unisont om at så var det. Jeg rotet i platebunken. Måtte finne en riktig LP å sette på. Og endte opp med side tre på den konsertplata jeg stadig vekk snurrer. Som alle andre låt Tom best på vinyl. Men akkurat da skulle jeg ønske at jeg hadde den røde sjuogsøttin. Og «Full moon fever» på opptakskassett.

Da skulle jeg kjøre hele natta. Alene under månen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00