Den kjente stangesokningen og SV-veteranen Helge Bjørnsen, synes det er fint at kommunen betaler en faglig tur for 10.-klassingene rundt temaet menneskeverd og menneskerettigheter.

– Det er veldig viktig at ungdommene med egne øyne får se hva som kan stå på spill, sier Bjørnsen.

Stanges tidligere varaordfører har også selv hatt personlige relasjoner til folkemordet på jødene. Halve slekta hans døde nemlig under holocaust, sier han.

– Jeg hadde jødiske besteforeldre på begge sider. Mor vokste opp i Østerrike og kom til Sverige før deportasjonene. Far kom også til Sverige i siste liten. Imidlertid kom slektninger i begge ledd seg dessverre ikke ut og mine besteforeldres slekt ble rammet. At Stange nå blir en kommune som gir skoletur til alle avgangselever i grunnskolen, støtter SV fullt ut. Jeg tenker det er en stor forskjell å lese i en bok eller en film, framfor å oppleve rammene og se leirene med egne øyne, sier Bjørnsen videre.

Marius Langberg (83) har vært reiseleder og tidsvitne på til sammen 53 turer med Hvite Busser. Langberg som nylig mottok Kongens Fortjenstmedalje, synes kommunestyrevedtaket er en super nyhet og roser de folkevalgte.

– Dette er helt fantastisk å høre og gir meg stor motivasjon til å fortsette som guide, sier Langberg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.