Den nasjonale tjenesten branntips.no ble lansert mandag 3. juni. Responsen lot ikke vente på seg:

– I dag dukket vår første bekymringsmelding opp på e-post. Ikke overraskende gjaldt dette tipset parkering som gjør at Hedmarken brannvesen ikke kommer fram ved en brann eller redningssituasjon. Vi vil følge opp henvendelsen.

Det skriver brannsjef Torgeir Lysholm Dybvig i en e-post til HA.

Branntips.no er en ny nasjonal nettside der du som innbygger kan melde fra til brannvesenet om bekymringsfulle forhold.

– Meld fra!

– Om man sender inn en melding her, behandles den i tråd med våre retningslinjer. Kontaktopplysninger deles ikke uten samtykke. På branntips.no skal alle landets innbyggere kunne melde fra om bekymringsverdige forhold tilknyttet egen eller andres brannsikkerhet på en enkel måte, opplyser Dybvig.

– Nettportalen vil videreformidle bekymringsmeldinger fra publikum til det aktuelle brannvesenet, i vårt tilfelle Hedmarken brannvesen for kommunene Hamar, Stange og Løten.

LES OGSÅ: Her er den nye sjefen for Hedmarken brannvesen

Slik fungerer tjenesten:

Innmelderen av en bekymringsmelding går inn på branntips.no på PC, nettbrett eller mobil og gjør deretter følgende:

 huker av for hvilken kommune bekymringen gjelder

 registrerer navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, relasjon til bekymringen, hva bekymringen dreier seg om, laster opp eventuelle bilder og trykker “send”

 mottar svarkvittering på at meldingen er sendt, inkludert kontaktinformasjon til det aktuelle brannvesenet

– Det aktuelle brannvesenet mottar en e-post til sitt postmottak, og videre oppfølging skjer i tråd med eksisterende praksis. Vi minner om at det ved brann eller nødstilfeller fortsatt skal ringes 110. Sammen kan vi unngå at branner oppstår og potensielt redde liv, avslutter Dybvig.

LES OGSÅ: Andreas (16) måtte hoppe i Mjøsa da båten eksploderte på Tjuvholmen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.