Oppstart for de nye rutene er planlagt til 3. april.

– Det er med forbehold om at alt det praktiske er på plass til den tid, forteller Cathrine Glomsvoll i Hedmark Trafikk.

Dette vil trolig være gode nyheter for de som daglig pendler mellom Løten og Hamar. Om lag 1.350 ordinære reiser blir gjort hver dag, ifølge tall fra Hedmark Trafikk.

– Sammenliknet med strekningen Løten - Elverum/Solør har vi nesten tre ganger så mange reiser mot Hamar, sier Glomsvoll.

Hun legger til at det som gjenstår er å spikre logistikken med Nettbuss, som skal kjøre ruten.

– Den nye ruten vil bli et godt alternativ for de reisende som enten arbeider, går på skole eller kjører mye på strekningen. Vi tror dette vil bli en veldig effektiv rute, sier Glomsvoll.

Hvor ofte det vil være avganger på strekningen, er ennå ikke bestemt helt sikkert.

– Vi vil komme tilbake til detaljer rundt linjen når det er klart, forteller Glomsvoll.

Oppstartsdatoen ble bekreftet på regionrådsmøtet for Hamarregionen 13. februar.

– Jeg er veldig fornøyd, og synes det er bra at Hedmark Trafikk nå gjør dette grepet, uttaler ordfører Bente Elin Lilleøkseth til HA. Hun var selv til stede på regionrådsmøtet, der nyheten ble sluppet.

– Har dere jobbet lenge for å få til et bedre kollektivt samband mellom Hamar og Løten?

– Kommunen har meldt det inn som ønsker hver gang anledningen har bydd seg, ved behandling av ulike plandokumenter, sier ordføreren. Så legger hun til:

– Så har jeg også lenge vært opptatt av at folk skal ha muligheten til å kjøre kollektivt. Buss er bra for miljøet! Men denne endringen er det Hedmark Trafikk som gjør i eget nett, så jeg synes de fortjener skryt for det.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.