Det var en mann i 40-årene og hans 13 år gamle sønn som ble funnet døde i boligen de bodde i på Elverum i Hedmark fredag. Politiet mener faren første drepte sønnen, før han tok sitt eget liv.

– Ut fra omstendighetene og funn på åstedet er politiets hovedteori at det dreier seg om drap og selvdrap, skriver politiadvokat Kaja Løhren Borg i Innlandet politidistrikt i en pressemelding.

Hun vil ikke opplyse om dødsårsak eller andre omstendigheter rundt dødsfallene.

Den 13 år gamle gutten bodde hos faren i Elverum kommune. Ingen av dem er kjent for politiet fra før.

Etterforskningen fortsetter

Lokale etterforskere og eksperter fra Kripos har hele lørdag jobbet med tekniske undersøkelser på åstedet. Begge er sendt til obduksjon. Den foreløpige obduksjonsrapporten er først ventet tirsdag

–Vi vil fortsatt jobbe med denne saken for å få kartlagt alle forhold rundt dødsfallene, sier Borg.

Hun opplyser til NTB at politiet ble varslet om saken rundt klokka 20.30 fredag kveld.

Politiet er ferdig med de innledende tekniske undersøkelsene på stedet. Kripos skal bistå i forbindelse med obduksjonen.

Kriseteamet aktivert

Elverum kommune har aktivert kriseteamet sitt etter dødsfallene. De møttes lørdag og skal møtes igjen søndag, skriver Østlendingen. I dette tilfellet er utdanningssjef Tord Arnesen også med i kriseledelsen, i tillegg til rådmannen, ordføreren og andre ledere i forskjellige sektorer.

Arnesen er øverste leder for barnehagene og skolene i kommunen. Det psykososiale kriseteamet består av personer som er skolert til å hjelpe mennesker i kriser. Teamet ledes av Unni Haagensen.

– Det psykososiale kriseteamet står klart til å rykke ut og ta seg av familie, venner og andre som måtte trenge det. Vi er i beredskap og skal gjøre det som kreves av oss i en tragisk situasjon. Har noen behov for støtte, ta kontakt, sier ordfører Erik Hanstad til lokalavisen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.