Baasmo Christiansen er en populær film- og teaterskuespiller som dette året har vært sett i mange store roller på norsk kino, blant annet som kronprins Olav i Kongens nei.

Framsnakker Hamar

Formannskapet vedtok onsdag å tildele årets Hamar-pris til Christiansen, med følgende begrunnelse:

«Anders er en av Norges aller største skuespillere. Han har gitt liv og innhold til en utrolig bredde av karakterer, fra de mest folkelige og godslige til de mest smale og teknisk krevende. Han er særdeles produktiv, allsidig og elsket av publikum. Ikke minst som filmskuespiller har han nådd og berørt millioner av tilskuere.

Anders Baasmo Christiansen har aldri lagt skjul på hvor han kommer fra. Tvert imot, han framsnakker Hamar og bakgrunnen sin så sant han har anledning. Og det er ofte. Så snart anledningen byr seg stiller han opp også for det lokale kultur- og bylivet, senest som Sinatra-inspirerte «Andy Puma».

Anders må regnes blant landets yngre skuespillere, men har allerede satt dype kunstneriske spor etter seg. Det har han gjort også i Hamarsingenes hjerter.

Det er ingen bedre mottaker av Hamarprisen 2016 enn Anders Baasmo Christiansen.»

Gode kandidater

Christiansen er mye på farten, og det er ikke bestemt når og hvor prisen skal deles ut.

– Det var mange gode kandidater til prisen i år, og alle kommer til å gjøre seg enda mer gjeldende på ulike måter framover, mener ordfører Einar Busterud.

Vedtaket om å tildele prisen til Baasmo Christiansen, var enstemmig.

Det var spilt inn fire forslag til kandidater.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.