– Selskapets egentlige formål er å forebygge abstinens. Jeg har vært i arbeidslivet i 45 år. De siste 40 årene har jeg hatt fokus på kalenderen. Da er det lurt på tenke på den dagen da det ikke lenger står noen oppgaver i kalenderen, sier Harald Thoresen og legger til:

– Det er det viktig å tenke på. Selv om jeg også husker godt hva Wenche Myhre har sunget om å bli 66 og gjøre som man vil.....

Thoresen, opprinnelig hamarsing, bor ved Mjøsa mellom Jessnes og Brumunddal.

Han er best kjent fra jobben som rådgiver/konsulent i NHO Innlandet de siste 28 årene.

Thoresens engasjement og arbeid for å utnytte Gardermo-effekten er omfattende – og det stopper neppe med pensjonen.

Kjenner næringslivet

Etter en hjerteoperasjon har Thoresen jobbet noe redusert de siste årene. Når han pensjonerer seg til sommeren vil han likevel ikke slutte helt med å jobbe:

– Jeg tror ærlig talt at jeg har en erfaring og et kontaktnett som kan komme til nytte videre. Derfor, og for min egen del, vil jeg ta på meg oppdrag, sier han.

Han har etablert aksjeselskapet Endelig Utvikling AS med 40.000 kroner i aksjekapital.

Få kjenner Innlandets næringsliv bedre enn NHO-veteranen.

Hans spesialkompetanse er innen områdene infrastruktur og samferdsel, markeds- og leverandørutvikling relatert til bærekraftig utbygging og bygg.

Hamar-advokat og styreproff Truls Norderhaug (66) er styremedlem i det nye selskapet:

– Vi har kjent hverandre siden vi møttes i første klasse på Rollsløkken skole i Hamar. Men Truls er ikke bare med for at vi skal ha det moro på styremøtene, sier Thoresen.

Betydning av et styre

Han mener nemlig at mange bedrifter ville ha tjent godt på å hente inn et eller flere styremedlem utenfra.

I dag er det slik at de fleste AS har styrer som består av familien.

– Jeg ønsket en fagmann inn i styret selv om dette selskapet verken skal ha ansatte ut over meg eller snu opp ned på Innlandet. Jeg mener uansett at det er viktig for enhver virksomhet å hente inn fagfolk innen for eksempel markedsføring og jus. Det kan føles bekvemt å ha et styre med bare kona og/eller sønnen. Men noen tusenlapper til en utenfra kan lønne seg godt, sier Thoresen.

Fordel – lavere Tempo

– Var «alt» bedre før – og hva er eventuelt bedre nå for tiden?

– Jeg blir stadig tatt for å si at det var bedre før. Slik er det ikke. Likevel er erfaringskompetanse ofte viktig. Jeg sikter til en kompetanse som ikke har det travelt.

– Har vi det for travel nå?

– Ting går gjerne veldig fort nå. Folk på min alder har gjerne et litt annet tempo. Ofte kan det være nyttig å ha med seg noen som kan tenke over ting en gang til, sier veteranen.

Flyplassen og grensene

De siste årene har han jobbet mye med å bidra til at etableringen av hovedflyplassen kommer næringslivet i Innlandet og Akershus til gode:

– Noe av problemet med å utnytte Gardermoen er fylkesgrensene. Gardermoen er en utkant i Akershus, men føles langt unna Hedmarken der vi ikke har klart å ta ut potensialet i flyplassen. Se bare på hva som skjer på Jessheim! Vi som holder til nord for flyplassen klarte ikke å legge godt nok til rette for at flyplassansatte ville bosette seg her. Man kan likevel lure på hvordan det hadde sett ut langs E6 nord for Akershus uten flyplassen og OL i 1994, sier Thoresen og svarer slik på HAs spørsmål om hvem som blir vekstvinneren i Innlandet:

– Det skjer mye i Hamar.....

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.