• Per Danielsen.
    FOTO: Scanpix

- Svertingen av partikolleger av FrP har foregått i en årrekke. Forskjellen nå er at vi har en ledelse i Hedmark FrP som offentlig går ut med usanne ærekrenkelser og påstår straffbare forhold gjennom media. Da har det gått for langt og det er på tide å ta et oppgjør.

Det sier Hans Kristian Arnkværn (38) fra Furnes i Ringsaker til HA.

Fylkesleder Johan Aas (56) skriver i en SMS at han ikke har noen kommentarer til saken – ei heller om Arnkværns bruk av advokat i det som ser ut til å bli nok en runde om denne saken.

OMTALE I HA

Arnkværn bruker den kjente Oslo-advokaten Per Danielsen for å få erstatning/oppreisning fra Johan Aas.

I et brev som advokat Danielsen har sendt til Aas siteres det flere ganger fra artikler i Hamar Arbeiderblad.

Arnkværn krever det advokaten kaller «oppreisningserstatning» både for hva Aas har uttalt til HA og for innholdet i vedtaket om å ekskludere Arnkværn fra Frp.

En lang offentlig skittentøyvask startet med at HA i sommer omtalte en til da ukjent episode på et styremøte i Ringsaker Frp. Ifølge flere tilstedeværende opptrådte Arnkværn truende mot et annet styremedlem.

Dette førte i neste omgang til at Arnkværn ble kastet ut av Frp – etter at han protesterte mot partiets behandling.

SKADELIG FOR JOBBEN

I brevet fra advokat Danielsen står det blant annet slik om Johan Aas:

«Som kan sees, inneholder det gjengitte uttalelser fra Dem, avgitt tidligere. Min klient har krav på oppreisningserstatning p.g.a. Deres uttalelser om at min klient «tyr til vold.» Det er klart uriktig, ærekrenkende og sterkt skadelig både for min klients politiske virksomhet og næringsvirksomhet. I realiteten beskyldes min klient for straffbar handling.»

Her kan du lese artikkelen hvor ordlyden falt.

TAR OPP EKSLUSJONEN

I tillegg til å kreve erstatning/oppreisning – og varsle rettssak dersom Aas ikke kommer Arnkværn i møte – tar brevet fra advokat Danielsen også for seg Frps vedtak om å kaste Arnkværn ut av partiet:

Dette omtales blant annet slik:
«Eksklusjonsvedtaket må tolkes som beskyldning om at min klient har opptrådt utilbørlig og så klanderverdig at han måtte fratas sine politiske rettigheter som deltager i et politisk parti. I begrunnelsen for vedtaket påstås forsøk på vold. (…) Vedtakets alvorlighetsgrad forsterkes ved Deres uttalelse i media om at min klient skal ha tydd til vold og ved at han er fratatt medlemskapet for alltid.»

Advokaten skriver at Frp i sin begrunnelse for å kaste ut Arnkværn kommer med det Danielsen kaller en «realinjurie» mot hans klient.

ARNKVÆRN: EN UTSTRAKT HÅND

Hans Kristian Arnkværn sier det slik til HA:

- Jeg representerer alle tidligere kollegaer i FrP som har blitt trakassert, latterliggjort og mobbet i en årrekke. Det er så sterkt fokus på dette i partiet så det er tilnærmet umulig å fokusere på det man skal gjøre, nemlig å drive god FrP politikk. Dette er foreløpig et prosesskriv. Det innbyr til dialog og enighet før en eventuell rettsak, uttaler Arnkværn og legger til:

- Det må bli opp til ledelsen i Hedmark FrP å ta imot den hånden jeg strekker ut til dem. Jeg leker ikke - verken i politikk eller næring.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.