– Han er livsfarlig i trafikken og må miste førerretten for alltid. Han har tatt to liv i trafikken og var nær ved å ta et til.

Politiadvokat Magnus Schartum Hansen var sjeldent tydelig i sitt språk under rettssaken mot en ringsakermann i Hedmarken tingrett fredag. Politiet vil ha 90 dagers fengsel for mannen, i tillegg til at han skal miste førerretten for alltid, etter at han i fjor høst kjørte over en bil med en 15 tonn tung traktor og tilhenger i Brumunddal.

HER kan du lese HAs om den unike tiltalen.

OVERLEVDE

I bilen satt Aphirak Buakham. Han hadde vært og spist lunsj og skulle tilbake på jobben sin, da han møtte traktoren.

– Den var stor og vegen var smal på stedet. Derfor kjørte jeg til side og stoppet, så han kunne passere, sa han i retten fredag.

Men i stedet for å passere, dundret traktoren over bilen. Med knapp margin fikk den forbausede bilføreren kastet seg over i passasjersetet.

Det reddet etter all sannsynlighet livet hans.

– Var du redd for å dø? ville aktor vite.

– Da jeg satt i bilen var det ingen tanker, men da jeg gikk ut fra bilen så var jeg glad for å komme meg ut, da jeg fikk se hvordan den så ut.

Bortsett fra litt vondt i skulderen som ble klemt mot biltaket, har Aphirak greid seg uten skader.

– HENDELIG UHELL

Ringsakermannen som to ganger tidligere er dømt til lengre fengselsstraffer for uaktsomt drap i trafikken mener det som skjedde var et hendelig uhell. Han hadde problemer med traktorhengeren sin, og da han kjørte over jernbaneskinner i veien på stedet så smalt det voldsomt i hengeren. Han bråsnudde seg av smellet, og de få sekundenes oppmerksomhet vekk fra det som skjedde framover var nok til at han kjørte over bilen. Han nekter skyld for at han har vært uoppmerksom.

– KAN IKKE KJØRE

– Han kan ikke lenger kjøre bil. Han har drept to mennesker og var nær ved å drepe et tredje, sa politiadvokaten og la ikke bare ned påstand om at ringsakermannen fradømmes førerretten for alltid. Han krever også at retten fradømmer han retten til å kjøre alle former for motoriserte kjøretøy, også på lukket område, til evig tid.

Forsvarer Jostein Løken krever frifinnelse av ringsakermannen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.