Arbeiderpartiets oppslutning er fallende. Senterpartiets oppslutning går også noe tilbake fra rekordmålingen i mai på 29,6 prosent, men er likevel historisk høy (22,1 prosent).

To uker før valget bekrefter målingen Sentio Research har utført på oppdrag av Hamar Arbeiderblad andre nylige målinger i Hedmark og Oppland.

Ap mister mandat

Hedmark Arbeiderparti har i dag tre plasser på Stortinget. Var denne målingen valgresultatet, vil Ap stå igjen med to mandater.

Ellers er det status quo. Både Kristian Tonning Riise (H) og Tor Andre Johnsen (Frp) er inne.

SV og Karin Andersen kaprer utjevningsmandatet, men det er svært usikkert siden målingen kun gjelder for Hedmark.

– Ikke bra nok

Hedmark Aps førstekandidat Anette Trettebergstuen er klar på at dette ikke er bra nok. Ved forrige stortingsvalg fikk Ap en oppslutning på 43,2 prosent i Hedmark.

– Det er tett mellom Aps tredjemandat og Frps mandat, så folk som ønsker regjeringsskifte må stemme Ap, sier Trettebergstuen.

– Ap har gått til valg på å øke skattene med 15 milliarder. Er det et tungsolgt valgløfte?

– Nei, jeg synes ikke det, men jeg opplever at noen driver med skremselspropaganda. Jeg opplever at folk er enige i at vi skal bruke pengene på skole, helse og arbeidsplasser, sier Trettebergstuen.

To fra Sp

Tone Merete Sønsterud fra Kongsvinger står på for å bli gjenvalgt, og synes også målingen er for dårlig.

– Jeg synes det er spesielt synd siden Kongsvinger-regionen vil stå uten noen representant fra Stortinget, om dette blir resultatet, sier Sønsterud.

Leder i Senterpartiet Trygve Slagsvold Vedum er godt fornøyd med 22,1 prosent i Hedmark, selv om det er 7,4 prosentpoeng tilbake fra HAs måling i mai.

– Vi ligger an til å få to på tinget fra Hedmark. Dette er veldig motiverende. Vi har aldri vært i nærheten av 22 prosent på valg, sier Vedum.

– Frykter du at regjeringsmakten ryker på grunn av et svekket Ap?

– Jeg mener mulighetene er gode for en Sp/Ap-regjering. Vi ønsker et skifte, så er det opp til velgerne å avgjøre, sier Vedum.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.