Det bekrefter Larvik-trener Tor Odvar Moen til  TV 2 mandag.

Hovedpersonen selv er ordknapp rundt avgjørelsen.

– De nærmeste fremtidsplanene er final four med Larvik. Utover det har jeg ikke så mye å si om saken, skriver Anja Hammerseng-Edin i en SMS til TV 2.

34-åringen har 134 mål på 59 landskamper for Norge. Hun ble kåret til EMs mest verdifulle spiller i 2012, og var også med på Norges lag til VM i 2013.

Larvik mister også Gro Hammerseng-Edin etter sesongen. Håndballveteranen gjør som ektefellen Anja og setter karrierestrek, melder TV 2.

– Jeg har bestemt meg. Jeg skal ut på nye eventyr etter sesongen. Det er litt vågalt, for jeg har bestemt meg uten at jeg har en plan, sier hun til kanalen tirsdag.

Mandag kom meldingen om at Anja Hammerseng-Edin legger opp ved sesongslutt. Dagen derpå kom altså også ektefellen Gro med samme beskjed.

– Jeg sa det til jentene i går. De ble litt overrasket, selv om de ikke bør bli det. Jeg er tross alt snart 37 år. Mange trodde jeg skulle ta et år til. Men det er deilig å kjenne på at dette er et valg og ikke noe uunngåelig, sier hun.

Gro Hammerseng-Edin ga seg for det norske kvinnelandslaget i 2013. Hun spilte 167 landskamper og scoret 631 mål. Hennes siste kamp ble EM-finalen mellom Norge og Sverige i 2010.

(©NTB)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00