Nemndene hadde et felles møte onsdag, der til sammen 19 klager ble behandlet. Flertallet av nemndmedlemmene avviste samtlige klager.

Nemndene har gitt fellingstillatelse på tre kull med ynglinger innenfor ulvesonen: Julussaflokken, Osdalsflokken og Slettåsflokken. Den siste er en såkalt grenseflokk, og det er dermed bare halvparten av ynglingene som teller med.

Nemndene vet ikke hvor mange ynglinger som er i kullene, men det anslås at hvert kull er på åtte ulver.

Nemndene avviste også klagen på kvoten de har satt for skadefelling på seks dyr. Skadefelling kan skje mellom juni og februar, mens lisensjakten kan begynne i oktober (fra 1. januar innenfor ulvesonen).

Også fellingstillatelsene som ble gitt utenfor ulvesonen, ble opprettholdt. Tillatelsene nemndene har gitt, omfatter opptil 36 dyr totalt, avhengig av hvor mange ynglinger det faktisk er.

Når nemndene har oppretthold sine vedtak, blir sakene automatisk oversendt Klima- og miljødepartementet, som vil ta den endelige beslutningen om fellingstillatelser.

(©NTB)


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.