Politiet retter en advarende pekefinger til alle som skal ut og kjøre i dag. Regnet som frøs til is på bakken i går, noe som skapte speilblanke veger en rekke steder, skaper fortsatt store problemer i trafikken. I går ettermiddag var det 15 bilførere som skled av vegen i Våler, men også mange steder på Hedmarken endte kjøreturen for mange i grøfta.

I løpet av natta er det flere som har hatt problemer på glatte veger fordi isen, som la seg i går, fortsatt ligger. I morgentimene i dag kan det derfor være svært glatt, og da særlig på sidevegene. Utover dagen er det varslet varmere vær så da forsvinner nok isen på vegene.

Elgen på trekk

En rekke bilførere over hele fylket har fått merke at elgen trekker over vegene om dagen. Det er særlig i skumringen på kvelden og morgenen at elgen er på vandring. 

I løpet av natta har det vært åtte elgpåkjørsler. Forleden natt var det 14 elgpåkjørsler på 15 timer. I natt var det påkjørsler på Atna, i Folldal, i Løten, i Næroset i Ringsaker, i Engerdal, Trysil og på Matrand.

Politiets operasjonsleder ber om at folk er spesielt oppmerksomme på vilt langs vegene om dagen. 

I går ettermiddag var det ei elgku og en kalv som hadde kommet seg ned til Mørkved skole i Brumunddal. De ble skremt av en fotgjenger, men det endte med at fotgjengeren også ble skremt av elgkua og kalven som fulgte etter ham. Til slutt rømte han hjem mens kua og kalven ruslet til skogs.

Grunnen til at elgen nå trekker helt ned i boligstrøk er for å finne mat. I mange hager henger det fortsatt epler på trærne, og dette liker elgen godt. Viltnemndene oppfordrer folk til å fjerne gamle epler for å unngå elgbesøk i hagen.  

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.