• AVVISER ADVARSEL: Ordfører Anita Ihle Steen avviser påstandene om at Moelv er feil sted for nytt sykehus.
    FOTO: TROND LILLEBO

– Å legge et nytt sykehus for Innlandet ved Mjøsbrua vil være like ille som det man nå ser på og ved det nye sykehuset i Østfold. Det er et skrekkeksempel på hva som kan skje når et sykehus bygges utenfor en by.

Det sier Einarsson til HA. Han er lege og mangeårig sjef for Radiumhospitalets forskningsstiftelse og sentral i Oslo Cancer Cluster Innovasjonspark (OCCI).

HA møtte den erfarne medisineren i anledning et intervju til en sak om hvordan Hamar-selskapet Utstillingsplassen Eiendom har bidratt til et unikt kreftsenter ved Radiumhospitalet. (Den saken kan du lese her).

HAN OVERBEVISTE HAMARSINGENE

HA spør den erfarne fagmannen etter at Tron Sanderud og Terje Haugan fra Utstillingsplassen Eiendom har forklart HAs utsendte til OCCI at de to utbyggerne mener at et nytt fellessykehus ikke bør bli bygd ved Mjøsbrua.

– Er det de to som har overbevist deg i Innlandets sykehussak?

– Nei. Det er de to som har hørt på mine argumenter. Det vi ser ved OCCI viser at sykehus er mye enn pasientbehandling. Det er forskning, utvikling og arbeidsplasser. Dette er avhengig av nærhet til sykehuset, sier Einarsson.

– Hvor bør Innlandets nye sykehus plasseres, mener du?

– Det vil jeg ikke si. Men det bør være en i by med et bredt tilbud på kultur, andre arbeidsplasser og god forbindelse til Oslo, sier han.

HAMARSINGER UTEN TOMT

Duoen Sanderud og Haugan sier det slik til HA:

– I HA har flere skrevet at sykehus ikke er næringsutvikling. Det er feil. Og sykehuset må bygges der folk vil bo. Vi har ingen tomt, men Hamar er best, sier de to.

RINGSAKER-ORDFØREREN AVVISER

Ringsaker-ordfører Anita Ihle Steen tilbakeviser påstandene:

- Blir Moelv valgt får du altså et nytt sykehus rett ved E6 og rett ved siden av jernbanestasjonen, sier hun og fortsetter:

- Man når 170.000 innbyggere innen 30 minutter. Det finnes ingen andre bedre alternativer i Innlandet. Jeg påstår at ved å plassere sykehuset i Moelv er gir en vel så enkelt helsetilbud å komme til som de mest sentrale sykehus i Oslo. Jeg har vært med og stått i utallige køer i diverse fremkomstmidler for å komme både til Ullevål og Ous, sier Ihle Steen.

IKKE NOE JORDE

- Hva tenker du om at området ved Moelv og Mjøsbrua beskrives som "et jorde" og en utkant?

- Jeg er lei av å bli fortalt at dette er å plassere det på et jorde. Det er helt feil og de som sier det får sjekke kartet bedre. Og ja, mange av argumentene som brukes handler om næringsutvikling og ikke om pasientenes og innbyggernes behov for bedre helsetjenester.  En må greie å ha flere tanker i hodet på en gang. Et annet poeng er at en plassering ved Mjøsbrua gjør at kan en rekruttere og hente ansatte fra fra et større område, sier hun og understreker:

- Dette fordi Mjøsbrua/Moelv ligger midt mellom tre av de fire eksisterende sykehusbyene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.