Tirsdag gjennomførte Statens vegvesen og politiet en stor kontroll av trafikken på E6 i begge retninger sør for Brumunddal. 72 biler fikk bruksforbud, og sju sjåfører blir anmeldt etter kontrollen.

Først og fremst var det EU-kontroller bileierne hadde slurvet med, men kontrollørene fant også flere grove tilfeller av tekniske mangler, forteller fagleder Geir Thomas Finstad hos Statens vegvesen.

– Vi kontrollerte blant annet en bil som dro en henger med sprekker i draget, og hvor verken bremser eller lys var i orden. En annen bil kjørte med fire dekk uten mønster, Denne bilen var i tillegg veldig ombygd, og uten fjøring. Føreren blir anmeldt for forholdet, forteller Finstad, som slår fast at det var uvanlig mye å ta tak i på E6 tirsdag.

23 BILER BLE AVSKILTET

Totalt passerte 6.700 kjøretøy ANPR-skannerne. Disse kameraene kjenner igjen nummerskiltene på forbipasserende biler, og sånn kan politiet luke ut biler og sjåfører som ikke hører hjemme på vegene. Dem fant de mange av. 55 av bilene som passerte, var av ulike årsaker begjært avskiltet. 23 av dem ble avskiltet på stedet, mens de resterende 32 fikk ordnet seg på plassen.

– Veldig mange kjørte med begjæring om avskilting, flere av dem fordi de ikke hadde forsikring eller årsavgift i orden. Mange fikk ordnet dette på plassen, sånn at de fikk kjørt videre. Det brukte vi litt tid på i dag. Hvis ikke hadde vi ikke hatt plass til alle bilene, forteller Finstad.

MANGE UTEN SERTIFIKAT

22 biler hadde ikke vært på periodisk kontroll, 15 var det ikke betalt årsavgift for og 10 manglet forsikring. Det ble utstedt 36 kontrollsedler på tekniske mangler, 11 gebyrer ble utstedt for feil med dokumenter, dekk og manglende bruk av sikkerhetsbelter, og det ble utstedt bruksforbud på et utenlands vogntog med manglende dokumenter.

Av de sju som sjåførene som ble anmeldt, var det seks som ikke hadde sertifikat.

– Det var mange som kjørte uten å ha gyldig førerkort, flere av dem fordi de tidligere har fått inndratt dette, forteller Finstad.

I vår gjennomførte politiet og Statens vegvesen en lignende aksjon. Da ble 10.000 biler kontrollert. De fant omtrent like mange feil og mangler blant tirsdagens 6.700 som hos de 10.000 som ble sjekket i storkontrollen i vår.

– Hva som gjør dét, vet vi ikke, sier Finstad.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.