– Formålet med overleveringen var å vise ministeren det store engasjementet som finnes for å bevare ulven, sier rådgiver Sverre Lundemo i WWF Norge til NTB.

Han opplyser at over 60.000 underskrifter ble overlevert Helgesen onsdag formiddag, men at underskriftskampanjen vil fortsette å løpe fram mot at departementet skal behandle klagene på rovviltnemndenes vedtak.

– Klagene gjelder vedtaket om å felle ulv i ulvesonen, samt tillatelsen til å felle ulver tilhørende den såkalte Osdals-flokken. Totalt gjelder klagene for 32 av de 47 ulvene det er vedtatt å felle, opplyser Lundemo.

Med mindre rovviltnemndene skulle endre sitt vedtak som følge av klagene, vil klagene ende opp til behandling i Klima- og miljødepartementet. Departementet er ventet å behandle klagene før jul.

– Vi satser på at departementet får reddet så mange ulver som mulig, fordi rovviltnemndenes vedtak er alt for omfattende for en så liten bestand, sier Lundemo. (©NTB)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.