Regjeringen og miljø- og klimaminister Vidar Helgesen (H) har fått i oppdrag fra Stortinget å sørge for en utredning av den genetiske opprinnelsen til den norske ulvebestanden, og har etter 13 måneder gitt oppdraget til tre amerikanske forskere.

Ordførerne i Trysil og Elverum har imidlertid så liten tiltro til Helgesen og co. at de ønsker å bruke midler fra staten til å finansiere et eget forskningsprosjekt, skriver VG.

– Stammer ulven fra en garasje i Latvia? Eller er den en del av en ulvestamme vi er forpliktet til å ta vare på, spør ordfører Erik Sletten (SP) i Trysil.

Også Høyre-ordfører Erik Hanstad i Elverum er med på ideen. Han mener det er viktig med et prosjekt uavhengig av regjeringen.

Ulvekommunene er tilbudt 20 millioner kroner fra regjeringen til såkalte «avbøtende tiltak», og ordførerne ønsker å bruke disse midlene til sitt eget prosjekt.

Det er gruppeleder for Høyre i Trysil, Anders Nyhuus, som har tatt initiativet. Han begrunner forslaget med at en slik studie må sikres full uavhengighet for at den skal være troverdig.

Statssekretær Lars Andreas Lunde (H) i Klima- og miljødepartementet sier det er synd at kommunene ikke har tillit til Miljødirektoratet, men mener det er liten grunn for kommunene til å være bekymret.

(©NTB)Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.