Totalt er det registrert 130.700 sauer i Hedmark i 2016, mot 126.222 året før. Av de registrerte sauene gikk 114.357 på utmarksbeite i året som var.

Det vil si at Fylkesmannen gikk med på at i underkant av tre prosent av sauene ble tatt av rovdyr. Det totale beløpet utbetalt er 8.284.505 kroner for de 3053 sauene.

I Hamar ble 60 søyer og lam erstattet, i Ringsaker 447, i Stange 230 og i Løten 65 dyr.

Rendalen er den kommunen hvor man fikk erstatning for flest dyr, med 514 totalt. I Trysil fikk man erstatning for 4 sauer.

Tar man med storfe, geit og hest, var det totalt 137.810 dyr som ble sluppet på beite i Hedmark i år, ifølge tall fra Fylkesmannen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.