– Hamar er foreslått nedlagt som lokasjon, men jeg foreslår at du snakker med Bård Standal som leder Vardia i Norge.

Det sier Omar Laarbi Zouhar.

Han er avdelingssjef for forsikringsselskapet Vardia i Norge.

– Administrasjonen er ikke ferdig med utredningen, og det foreligger ikke noe forslag før det er sendt til styret, sier Standal.

Porsgrunn tar alt

Han bekrefter imidlertid at Vardia utreder muligheten for å kutte ut Hamar-avdelingen og overføre også disse arbeidsoppgavene til avdelingen i Porsgrunn. Det skjer måneder etter at Vardia la ned om lag 100 arbeidsplasser på Sortland og snaut 20 i Molde ved årsskiftet.

Planene om mulig nedleggelse i Hamar bekreftes også av at selskapet har sendt brev med varsling om denne muligheten til Hedmark fylkeskommune – slik man er pålagt etter Omstillingsloven ved potensielle nedleggelser av mange arbeidsplasser.

fra 60 via 30 ...

HA har flere ganger skrevet om suksessen til Vardia i Hamar.

For ikke lenge siden varslet avdelingssjef Zouhar at man økte til 70 ansatte i Hamar.

Nå er man nede på drøyt 30.

– Hva skjedde, Zouhar?

– Det kan jeg eventuelt snakke om etter at du har tatt en runde med Standal, sier Zouhar.

... til 0 i Hamar

– Det som har skjedd er at Vardia har gått gjennom kraftige kostnadskutt etter det siste året. Selskapet tapte så mye penger at det var spørsmål om det kunne overleve. Kostnadene er tatt ned blant annet ved å redusere antall ansatte og avdelinger, sier Standal.

– Og nå ryker Hamar?

– Det er riktig at vi vurderer om vi fortsatt skal ha avdelingskontor på Hamar. Selv om vi ikke er ferdige kan jeg bekrefte at det er en sterk hypotese hos oss at det er tilstrekkelig med kundebetjening kun fra Porsgrunn, sier Standal.

Billigere med eksterne

Brorparten av de ansatte ved Vardias Hamar-kontor driver salg av forsikring via telefon.

– Vi har trukket ned så mye på utgående salg at vi sitter igjen med nesten bare å pleie de kundene vi har. Da faller antall ansatte kraftig, sier Standal.

– Hvorfor så kraftige kutt?

– Det er to årsaker: Det ene er at Vardia som et ungt selskap var nødt til å kutte kostnader. Det andre er at endret regelverk gjør det mye billigere å bruke eksterne folk enn egne ansatte på salg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.