– Dette er helt fantastisk. Tusen takk til alle som har bidratt! Alle bidrag kommer til å utgjøre en forskjell og sammen får vi hjelpen helt fram. Alt engasjementet vi har sett i det siste er overveldende, sier Røde Kors-president Sven Mollekleiv i en pressemelding.

– Jeg er rørt, takknemlig og ydmyk på vegne av hele Røde Kors. To millioner mennesker vil nå få livsviktig hjelp.

BELØPENE FRA HEDMARKEN

Her er oversikten over hvor mye som ble gitt i hele Hedmark, i de fire kommunene på Hedmarken, og i de største kommunene i Innlandet:

Hedmark: 8.158.702 kroner

Hamar: 1.464.764 kroner

Stange: 670.179 kroner

Ringsaker: 1.376.066 kroner

Løten: 297.546 kroner

Lillehammer: 1.094.149 kroner

Gjøvik: 1.310.118 kroner

Elverum: 767.325 kroner

Fordelt på antall innbyggere har Hamar gitt mest av de nevnte kommunene, med 48,63 kroner. Deretter følger Gjøvik (43,47 kroner), Ringsaker (40,96 kroner), Lillehammer (39,82 kroner), Løten (39,21 kroner), Elverum (36,49 kroner) og Stange (33,31 kroner).

Kongelige bøssebærere

Totalt var 100.000 bøssebærere ute søndag og banket på dører over hele landet. Blant bøssebærerne som var med på årets utgave av den store innsamlingsdugnaden var kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon og prinsesse Ingrid Alexandra.

Fjorårets innsamlingsbeløp ble passert ved 23-tiden, og også flere delaksjoner samlet i år inn mer penger enn sist. Landets skoler samlet inn 1,8 millioner kroner mer enn for et år siden og endte på 5,8 millioner. P3-aksjonen satte ny rekord med nesten 5,5 millioner kroner.

– Løftet i flokk

– Jeg er så utrolig glad og rørt over å se det fantastiske engasjementet folk viser for å hjelpe medmennesker, sier TV-aksjonsleder Vibecke Østby.

– Vi har all grunn til å være veldig stolt av vår felles innsats, sier aksjonslederen og viser til at høy og lav, gammel og ung fra by og bygd «har løftet i flokk».

Pengene som ble samlet inn skal gå til mat, rent vann og helsehjelp til sivilbefolkningen i ni land som har opplevd mange år med krig og konflikt: Syria, Libanon, Sør-Sudan, Afghanistan, Somalia, Myanmar, El Salvador, Guatemala og Honduras. I tillegg skal det brukes penger på å hjelpe flyktninger bosatt i Norge.

Svalbard på givertoppen

De mest gavmilde giverne finner vi på Svalbard, som har bidratt med 438 kroner per innbygger. Deretter følger kommunene Utsira, Træna og Bokn, der gjennomsnittsdonasjonen er henholdsvis 364, 277 og 241 kroner per innbygger.

Statoil og Hydro ligger på givertoppen blant bedrifter og organisasjoner. Begge bidrar med 1 million kroner.

– I tillegg har vi gitt bort «gullfatet» til årets auksjon, et forgylt oljefat som markerer at vi har produsert over 5 milliarder fat på Statfjord, sier informasjonsdirektør Bård Glad Pedersen i Statoil til NTB.

DNB og Rema 1000 har gitt 500.000 kroner hver, mens LO bidrar med 400.000 kroner.

Ski, statistrolle og bil

I tillegg til Statoils gullfat, ble det auksjonert bort både opplevelser og diverse andre ting der pengene går til TV-aksjonen.

På lista over hva giverlystne kunne by på, var blant annet et par signerte konkurranseski fra Marit Bjørgen, en Fiat 500 L, en statistrolle i NRK-serien «Skam» og en skidress Therese Johaug brukte under VM i Falun. (©NTB)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.