Hvem sendte de første nakenbildene? Hvem tok initiativet til å dele bilder, å møtes, å ha sex? Var det frivillig? Hva var psykisk press? Hva var fysisk tvang?

Selvfølgelig er det til dels svært ulike verdensbilder og oppfatninger som møtes i retten. Tiltalte sa i gårsdagens forklaring at han er svært uenig i hvordan de unge jentene framstiller det de har opplevd. Han mener jentene forteller løgner.

«Ingen ting tydet på at det vi gjorde ikke var frivillig» sier han – stikk motsatt av det jenta gråtende forklarer. Hun mener hun ble forsøkt voldtatt.

Les også: Hamar-gutt tiltalt i unik overgrepssak.

SÅ IKKE REDSELEN

Tiltalte sier at han ikke var kontrollerende overfor fornærmede og mener de begge bestemte hva som skulle skje, da han hadde fått jenta med seg hjem.

Han synes det er mye som ikke stemmer i jentas forklaring. «Jeg så ikke den redselen hun beskriver».

MAKTFORHOLD

Det er vondt å høre på jenter som har vært kontaktsøkende, utforskende og kanskje følt spenning. Men som når de forstår hva som kan komme til å skje, forteller at de har blitt veldig usikre, engstelige og redde.

De er uerfarne og sier at de ikke ville ha sex. De synes det var ekkelt, ville ikke bli tatt på innenfor klærne, eller utføre seksuelle handlinger. Men de tør ikke si nei. De har møtt en gutt eller mann som er eldre enn de hadde trodd, en de føler seg underlegen, som de føler har kontroll over dem.

«DET ER JO IKKE RIKTIG»

Det ligger en åpenbar og uunngåelig ubalanse i maktforholdet mellom to mennesker når den ene parten er et barn og aldersforskjellen er stor.

Hvordan vil du i dag definere det å ha samleie med en 14-åring når man selv er 18? spør aktor. Og tiltalte svarer: «Det er jo noen som gjør det, men det er jo ikke riktig».

Det er det i alle fall ingen tvil om.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.