Statens vegvesen sjekket 1.237 bilister på riksveg 3 i Løten. Alle kjørte med bilbelte.

– Det ble fokusert på bruk av det gode enkle livsviktige trafikksikkerhetstiltaket bilbelte. Det ble ved bruk av kikkert observert 1.237 bilister, men gledelig nok var det ingen av disse som ikke benyttet bilbeltet i dag, sier fagleder Arne Skybak i Statens vegvesen.

Han er derimot ikke tilfreds med at kontrollen avdekket andre forhold:

**En bilfører kjørte med for stor henger i forhold til førerkort.

** To bilister måtte sette igjen tilhengeren inntil lasten var bedre sikret.

** 26 bilister fikk skriftlig pålagt om utbedring. Det gjaldt blant annet skadet frontrute, ikke godkjente ledbare lys, feil indikasjon på bremsevarsellampe, defekte lys, eksosanlegg som ga unødig høyt støynivå.

** En bilist fikk skiltene inndratt på grunn av 7.720 kroner i utbetalt årsavgift.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.