At det skjer viltpåkjørsler på denne tida av året er på ingen måter uvanlig, men i løpet av siste døgnet har det vært langt over det normale.

I følge opptellingen fra operasjonsleder Jørn Akre ved Innlandet politidistrikt, har det nå i løpet av tirsdagen vært hele 18 påkjørsler. 

- Jeg tror ikke jeg har vært borti så mange tilfeller. Bare nå i kveld har vi hatt 11 påkjørsler, sier Akre.

Bare i timene fra midnatt til klokka 06.00 i morges er det fire dyr som er blitt påkjørt. Det har skjedd i Hamar, i Hernes, i Nord-Odal og på Tolga.

I formiddag skjedde det nok en påkjørsel, denne gangen i Eidskog. Et rådyr ble påkjørt på riksveg 2 ved Skotterud. Ingen personer kom til skade, men det ble noen materielle skader på bilen. Dyret der i mot ble hardt skadet, og fallviltgruppa ble varslet om ulykka.

Ulykkene fram til midtnatt har skjedd over hele fylket. Blant annet har det vært tre påkjørsler i Valset i Stange. Ellers har det vært ulykker i Rendalen, Åsnes, Nord-Odal, Alvdal, Koppang, Rena  og Tangen. Blant annet.

- Det er fullmåne i kveld og vi vet at dette har innvirkning på elgtrekket. Vår oppfordring er at folk må kjøre forsiktig, sier Akre.

Selv om det kan være brutalt å kjøre på en elgokse, er det heldigvis sjeldent at det medfører personskader. Så er også tilfellet blant ulykkene så langt i dag.

Ingen har blitt skadet, men bilene har selvsagt fått seg en trøkk.

- Det nærmeste var en bil om fikk frontruten knust, sier Akre.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.