Bildene viser narkotika som politiet beslagla i Hamar lørdag kveld. Det er ymse varianter av cannabisprodukter; marihuana og hasj. Ferdige jointer klare til å røyke er blant det som ble funnet da politi med narkotikahund tok seg «en runde» på steder i Hamar der ungdom samles.

En av ungdommene ble tatt på toget til byen.

Ei er jente, resten er gutter.

IKKE OVERRASKET

Arne Wiggo Rognås på politiets forebyggende avdeling i Hamar er ikke kjempeoverrasket.

– Dette er dessverre et bilde på situasjonen, og lignende funn som dette kan politiet gjøre veldig ofte.

– Er disse personene kjent for politiet i Hamar fra før?

– Noen av dem er det, men det er også helt ukjente navn blant disse ungdommene. De er i alder fra 17 til 20 år.

BEKYMRINGSSTEDER

Politiet har ei liste over bekymringssteder der de har informasjon om at det omsettes og brukes narkotika blant ungdom.

Stedene som narkohunden gjorde funn lørdag kveld er alle steder på politiets liste.

– Sånn sett er vi heller ikke kjempeoverrasket over det vi fant, sier Rognås.

FOR SALG

På en av ungdommene fant politiet 20 gram narkotika.

Isolert sett ingen voldsom mengde, men i den yngre aldersgruppen som det er snakk om her så ser ikke politiet bort fra at dette var ment for videresalg og ikke bare til eget forbruk.

-Dette er gjenstand for videre oppfølging og etterforsking. Men det er klart at når vi finner nærmere 20 gram på en ungdom, så mistenker vi nok at det ikke bare er til eget forbruk, sier Arne Wiggo Rognås.

OPPFØLGING

Politiet kommer nå til å sette i gang med oppfølging av særlig ungdom som ikke er tatt før.

For disse er det aktuelt at de slipper straffereaksjon mot at de frivillig går til urinprøve og deltar i andre tiltak, i samråd med foreldrene.

For alle som er under 18 år blir også barnevernet rutinemessig varslet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.