Julebrusen fra Hamar som har det "offisielle" navnet "Julebrus Hamar Lillehammer bryggeri", er Norges beste julebrus.

Vi som bor her vet jo dette, men nå fastslås dette også av tester fra ulike medier. Som det så ofte gjør.

4 av 4 har Hamar julebrus på topp

Aftenpostens store julebrustest som inneholder 17 forskjellige julebrus, plasserer Hamar-brusen på 1. plass, og triller en sekser på terningen med følgende uttalelse fra juryen:

"Den var god, den smaker jul. Lukter litt pære og kanel, lukter godt. Smaken forsvant ikke så fort, men den henger litt ved. Det er litt champagnebrus, men smaker veldig jul. Mindre kunstig enn de andre".

Også Nettavisens test plasserer vår brune julebrus på førsteplass. Her får den terningkast 5 og med følgende uttalelse fra juryen:

"- Ingen julefarge.

- God smaksbalanse, men lite kullsyre. Men denne er veldig god.

- Minner om den forrige vi akkurat har smakt, men den er mye bedre. 

- Passe søt og gyllen i fargen."

Også Adresseavisen og Avisa Nordland plasserer Hamar julebrus på toppen. Vi har rett og slett ikke funnet noen tester som ikke har Hamar-brusen øverst på pallen.

BUSTERUD BER AVISER SLUTTE Å TESTE

Ordfører Einar Busterud er ikke overrasket. Han mener avisene nå bør slutte med slike tester:

- Det hjelper jo på løssalget, men når det gjelder å måle hvem som er best, mener jeg at denne testingen bør avblåses en gang for alle. At vår julebrus er best har jo blitt avgjort for lenge siden. De som kjøper avisa må bli skuffet av å se at det er den samme som vinner år etter år, etter år, sier han.

- Synes du navnet på brusen er misvisende?

- Dette har jeg jo vært innpå før. Det er vel ingen diskusjon om at den ble funnet opp i Hamar. At Lillehammers navn med rette eller urette er trykt på etikken er det ikke noe å gjøre med. Det er jo Ringnes som har bestemt.

Les også: Busterud i ellevill julebruskrig med Lillehammer

- Kaller du den Hamar julebrus?

- Jeg sier bare julebrus jeg for det er ingen andre julebrus enn Hamar julebrus.

Navnet på julebrusen har skapt store diskusjoner om hvor julebrusen egentlig kommer fra. For de som fortsatt er i tvil, kan vi anbefale denne artikkelen som HA skrev i fjor, hvor julebrusens far, Bjørn Nygaard, gjør det klinkende klart at brusen kommer fra Hamar!Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.