Helgesen har blitt møtt med massiv kritikk og krav om å gå av etter at han tirsdag sa nei til rovviltnemndas tillatelse til lisensjakt på inntil 32 ulv i ulvesonen i Hedmark.

– Jeg forstår at denne saken vekker sterke følelser, på begge sider, skriver Solberg på sin Facebook-side onsdag formiddag.

Hun skriver at alt lå til rette for å godkjenne jakten, men så slo Justisdepartements lovavdeling fast at skadepotensialet ikke var godt nok dokumentert til at regjeringen kunne godkjenne felling.

– Da har ikke regjeringen noe valg. Regjeringen er pliktig til å følge norsk lov og internasjonale avtaler, skriver Solberg.

Solberg skriver at regjeringen nå vil følge opp med å dokumentere skadepotensialet.

– Dersom skadepotensial i beiteprioriterte områder kan dokumenteres, og det ikke foreligger andre tilfredsstillende løsninger for å avverge skade, så har regjeringen lovhjemmel for å tillate felling. I mellomtiden vil regjeringen, både i forkant av og under beitesesongen, ha høy beredskap og lav terskel for å ta ut ulv som utgjør et tilstrekkelig skadepotensial for sau og tamrein utenfor ulvesonen, skriver Solberg.

- Slett håndverk

Frp på Stortinget krever oppvaskmøte etter klima- og miljøvernminister Vidar Helgesens (H) nei til ulvejakt.

Frps stortingsrepresentantene Morten Ørsal Johansen og Jan-Henrik Fredriksen reagerer sterkt på at Helgesen tirsdag sa nei til lisensfelling av inntil 32 ulv som rovviltnemndene hadde gitt tillatelse til tidligere i år.

– Dette er rett og slett dårlig håndverk av klima- og miljøminister Vidar Helgesen, sier Ørsal Johansen.

– Vi tillater oss å stille spørsmål til den vurderingen som er gjort rundt skadepotensialet på husdyr og tamrein. Vi mener at skadepotensialet er undervurdert i denne saken, sier Jan-Henrik Fredriksen, miljøpolitisk talsmann i Frp.

– Vi mener dette går imot Stortingets vilje i saken. Vi vil derfor ta initiativ til et møte mellom oss, de parlamentariske lederne i Høyre og Frp og de gjeldende statsråder fra Klima- og miljødepartementet, Landbruksdepartementet og Næringsdepartementet. Vi venter at et møte kan finne sted over nyttår, sier Fredriksen.

– Formålet med et møte er å sikre at vi kan få tatt ut det nødvendige antall dyr for å sikre at det faktisk går an å drive husdyrdrift i distriktene våre. Vi mener at denne beslutningen ikke ivaretar hensynet til de som driver med husdyr, sier Ørsal Johansen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.