Hovedargumentet til Hedmark fylkeskommune for å redusere støtten til tilbudet «Finn din vei», er at plassene ikke fylles opp. Men bare i løpet av skoleåret 15/16, ble 258 elever registrert som sluttere og dermed potensielle kandidater.

– Hvorfor blir ikke flere plukket opp?

– Det er nok veldig mange svar på det. Noen velger kortsiktig arbeid, noen vil nok velge en egen veg. Uansett blir alle som slutter registrert og tatt kontakt med av vår oppfølgingstjeneste. De vet hvilke tilbud som finnes, men de må ville selv også, svarer fylkesråd for utdanning, Aasa Gjestvang (Sp).

Hun ser behovet for mer individuell tilpasning, men er ikke redd for at tilbudet «Finn din vei» skal bli dårligere.

– Jeg er ikke bekymret for at de som trenger tilbudet ikke vil få det, men kanskje ikke akkurat der de får det nå, sier fylkesråden.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.