– Hva er vitsen, dette er bare usigelig meningsløst, sier Mette Larsen på Norsk Jernbanemuseum.

Så langt hun kjenner til er det hærverket, som fant sted natt til lørdag, det første i museets historie. Det var Tertitten-personalet som oppdaget herjingene, da de som vanlig besiktiget banen om morgenen.

Knuste ruter og lampekupler

Fredag kveld hadde alt vært ok, lørdag morgen var sikkerhetsgjerdet veltet, smijernsportene midt på området løftet av og lagt ut i gang- og sykkeltraseen i Strandvegen, og på Smalåsen stasjon var ruter knust i godshuset, stasjonsbyggets spesielle lampekupler knust, postkassa herpet og døra inn til telefonkiosken pulverisert.

– De som har forlystet seg har sikkert syntes det var ustyrtelig morsomt. Vi synes det er ustyrtelig meningsløst, sier Mette Larsen, og vil gjerne ha tips fra folk som bor eller beveger seg i området, hvis noen har hørt eller sett noe uvanlig.

Saken er politianmeldt.

– Vært forskånet i alle år

– Vi har vært forskånet fra hærverk i alle år. Domkirkeodden har dessverre måttet tåle en del, men ikke hos oss, og jeg har jobbet her i 21 år, Det er bare utrolig trist at ting ikke kan få stå i fred. Vi vet for eksempel ikke om det er mulig å erstatte kuplene til utelampene, eller om de må spesialbestilles. Døra til telefonkiosken, en bygning dagens ungdom neppe skjønner hva var til, blir også dyr å erstatte. Noe så ustyrtelig meningsløst!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.