Sola skinner i bakkene opp mot Natrudstilen hytteområde på Sjusjøen.

I luftlinje er det ikke så mange milene herfra og vestover mot Synnfjellet og Spåtind. Mot det området som det har kommet fem observasjoner fra etter at folk har sett en person som har kunnet ligne på savnede Stig Evje.

– Hjelpen vi har fått har vært så uventet stor. Det er smertelindrende for oss, sier Janne Evje.

FORVIRRET

Stig Evje var militært trent og hadde bakgrunn fra FN-oppdrag.

– Alle opplever vi vel en periode i livet der det kan bli litt mye, og Stig var på hytta for å hente seg inn igjen. Vi tror han kan ha forlatt hytta i en veldig forvirret tilstand, og søkt mot Spåtind-området fordi han er kjent der fra før. Han har hatt militær trening i det området, sier Janne Evje.

Søstrene beskriver broren som en erfaren friluftsmann med god orienteringsevne, og som er vant til å være ute.

FEM OBSERVASJONER

– Det spesielle med observasjonene ved Spåtind er at det dreier seg om fem i tallet. Og ingen har meldt seg slik at tipsene er blitt sjekket ut.

Søstrene Tone og Janne Evje tar imot HA ved innkjøringen til hyttefeltet der broren Stig forsvant tidlig om morgenen 3. mai. Tobarnsfaren lukket hyttedøra bak seg litt før klokka seks på morgenen. Og siden har ingen sett ham.

Etter at det på nytt kom inn en observasjon på en mann i dette området til politiet 12. august, har politiet karakterisert informasjonen de fikk som «veldig troverdig».

I dette tipset som i de fire andre går det ut på at en mann er observert i området som kan ha likhetstrekk med den savnede broren. Da han forsvant var han kledd i mørkegrå vindstopper-jakke, svart treningsbukse og fjellsko. Stig Evje er 170 cm høy.

– HASTET HELE TIDEN

Hva tenker dere om at det går mot en kaldere årstid?

– For oss har det hastet hele tiden å finne Stig. Så sånn sett endrer ikke det situasjonen. Men det at det går mot høst gjør oss jo ikke mindre bekymret om han er der ute et sted, sier Tone Evje.

I samme område

De fem observasjonene av mannen som er sett rundt Spåtind, kommer alle fra et begrenset geografisk område.

Siste observasjon ble gjort om lag seks kilometer sør for hotellet på Spåtind, i retning Klevmoseterhøgda og Dokkfløyen. Det er i dette området observasjonene har kommet fra 12. mai til 12. august. Familien ønsker å holde muligheten åpen for at han også kan være andre steder, men ber om at folk fortsetter å kontakte politiet om de skulle se en mann som kan minne om Stig Evje.

Nå skal TV2-programmet Åsted Norge også lage en bred reportasje om forsvinningen.

– Vi merker en stor interesse og vilje til å hjelpe til fra folk i Spåtind-området, sier søstrene Evje.

Selv om det er en stor påkjenning for familien å holde saken gående i media, er de avhengige av oppmerksomheten for at eventuelle nye observasjoner skal komme inn.

Her er det lett etter Stig Ingar Evje:

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.