Den danske keeperen skryter av jobben nordmannen har gjort med hjemlandets største klubb.

– Han har gitt laget tro. De er disiplinerte, og det er vanskelig å bryte dem ned, sier Schmeichel.

– Mitt inntrykk er at Ståle er en velartikulert og følelsesladet fyr. Ingen skal tvile på hva han vil. FCK blir en tøff motstander, tilføyer han.

Dermed advarer Leicester-keeperen eventuelle lagkamerater som måtte mene at tirsdagens mesterligamøte med FC København blir lett match. Manager Claudio Ranieri er hjertens enig.

– Det blir en hard kamp. FCK er et godt organisert lag. Det er soldater, de er i god form. De er solide, fysisk sterke og gode i luften, sier han.

God start

Leicester har innledet høstens mesterligagruppespill med strake seirer mot Brugge (3-0) og Porto (1-0). Tirsdag er Ståle Solbakkens mannskap motstander på eget gress.

De regjerende Premier League-mesterne må finne seg i å være soleklare favoritter, men FCK har samtidig overrasket selv så langt. Gruppespillet ble innledet med et kruttsterkt poeng borte mot Porto, før Brugge ble valset over med 4-0 i Parken sist.

Skulle det bli poeng også tirsdag, nærmer billetten til cupspillet seg med stormskritt for Solbakkens menn.

Kasper Schmeichel vet godt hva den danske hovedstadsklubben står for, og kaller oppgjøret helt spesielt.

– FC København er den største klubben i Danmark. Det er «Laget». Det blir spesielt å møte dem, for jeg har aldri møtt et dansk lag før eller spilt en klubbkamp i Danmark, sier han.

Treg start

Leicester har fått en trå start på årets Premier League-sesong. Lørdag ble det 0-3-tap for Chelsea for laget til Claudio Ranieri. FC København står på sin side med 21 strake kamper uten tap foran tirsdagens møte.

Selvtilliten bør det med andre ord ikke være noe i veien med hos Ståle Solbakkens elever.

Leicester-keeper Schmeichel rakk selv aldri å spille fotball i hjemlandet. Han var med på lasset da pappa Peter reiste til England for å spille for Manchester United på 1990-tallet.

– Jeg forlot Danmark da jeg var fire år, så det er engelsk fotball jeg har i hjertet, sier han. (©NTB)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00