Sesongen er avsluttet for både HamKam og Brumunddal. Mens HamKam er skuffet over at opprykket også denne sesongen glapp, er stemningen en helt annen hos Brumunddal, som er overlykkelige over å ha berget plassen i divisjonen.

Les også: Og dette er årets spiller

Gjennom hele sesongen har vi satt børs på alle kampene til begge lag, og gjennomsnittskarakteren danner grunnlaget for hvilke spillere som havner på årets HA-lag.

– Burde vært overvekt

For å komme med på laget, er må du ha fått børskarakter i minst halvparten av seriekampene. Da vil nok mange stusse over at Sigurd Ertsås er med i elleveren, men han har kun én kamp for lite ut fra retningslinjene, og han er med ut fra hvor stort og viktig hans bidrag til Dalas videre eksistens i 2. divisjon har vært.

HamKam-trener Kevin Knappen skulle gjerne sett flere av hans egne spillere på laget.

– Hvis du ser tabellen og prestasjonene i de to oppgjørene mellom lagene, så skulle det vært klar overvekt av HamKam-spillere, skulle man tro. Men så er det litt sånn at naturlig nok, når man setter en børs, så er det ikke unaturlig at keepere og forsvarsspillere får karakterer ofte på et lag som står imot og forsvarer seg, mens et lag som fører kampen, da må gjerne de bak der score mål hvis de skal få en god karakter, forteller Knappen.

– Truffet godt

Fred Leo Nysæter, Brumunddal-trener, mener laget er riktig.

– Jeg tror dere alt i alt har truffet ganske bra på det laget her. Det er hyggelig for oss at såpass mange er der, og det gjenspeiler vel litt sesongen vi har vært inne i. Det er hyggelig, smiler Nysæter.

HA-sporten har valgt å gå for en offensiv 3-4-1-2-formasjon. Det er en formasjon og en oppstilling Knappen ikke nødvendigvis hadde trodd skulle gjort det meget sterkt i 2. divisjon.

– Jeg tror sammensetningen og formasjonen ville gitt dem utfordringer. Jeg tror begge lagene står bedre sånn dem står individuelt enn det sammensatte laget der, forteller Knappen.

HamKam-treneren savner også flere av sine egne elever i laget.

Simen Bolkan Nordli er den første han nevner, og Knappen har helt rett. Ut fra gjennomsnittskarakteren denne sesongen ville Bolkan Nordli gjort seg fortjent til en plass, men antall kamper med børs er dessverre for få til et han får en plass.

– Jeg synes Ole Erik Midtskogen har levert jevnt over godt, Tobias Ødegård har vært veldig bra i høst, og John Anders Rise har jevnt over vært god, sier han.

Begge trenerne fikk også spørsmål om hvilke tre spillere de hadde valgt, dersom de kunne velge fritt hos det andre laget.

Ville hatt gamle elever

Knappen hadde gått for tre spillere han selv hentet i under sin tid som Dala-trener.

– Jeg tror jeg da hadde gått for Kristian Eriksen, Håkon Aalmen og Stian Nyhus, sier Knappen, før han også forteller:

– Jeg ville heller hatt HamKam-laget og den elleveren jeg har enn det laget der, smiler han.

Fred Leo Nysæter er i alle fall ikke i tvil om hvem han ville hentet, dersom han fritt kunne ha valgt.

– Ivar Sollie Rønning er selvsagt der, jeg synes Truls Jevne Hagen har hatt en veldig, veldig god sesong, og så hadde jeg kanskje valgt Simen Bolkan Nordli. Han tror jeg hadde passet veldig fint i hvordan vi spiller, sier han med et glimt i øyet.

Ha-børsen

For å bli årets spiller, må du ha fått børskarakter i minst 18 av seriekampene denne sesongen. Antall spilte kamper i parantes. 

1. Sigurd Ertsås, Brumunddal 5,08 (12)

2. Ivar Sollie Rønning, HamKam 5,04 (25)

3. Truls Jevne Hagen, HamKam 5,00 (24)

4. Franck Semou, HamKam 5,00 (21)

5. Saihou Jagne, HamKam 4,89 (20)

5. Kristian Eriksen, Brumunddal 4,89 (19)

7. Simen Bolkan Nordli, HamKam 4,70 (10)

8. Tor Torgersen, Brumunddal 4,68 (22)

9. Håkon Aalmen, Brumunddal 4,66 (24)

10. Rune Pettersen, Brumunddal 4,60 (25)

11. Christoffer H. Solbakken, Br.dal 4,53 (19)

12. Marius Bratberg Lund 4,45 (11)

13 François Yabré, HamKam 4,44 (25)

13. John Anders Rise, HamKam 4,44 (20)

15. Stian Nyhus, Brumunddal 4,29 (24)

15. Emil Dahle, HamKam 4,29 (24)

15. Henrik L. Olsen, HamKam/Dala. 4,29 (21)

18. Tobias Ødegård 4,27 (18)

19. Marius Hagen, HamKam. 4,25 (12)

20. Emil Holst, HamKam 4,23 (21)

21 Anders Ludvigsen, Brumunddal 4,13 (22)

22. Stanley Ihugba, Brumunddal 4,00 (14)

23. Vegard Ruud, Brumunddal 3,88 (17)

24. Thobias Ndungu, HamKam 3,72 (11)

25. Jonatan Helmersen, Brumunddal 3,71 (14)

26. Gulbetin Güven, Brumunddal 3,60 (15)

27. Torgeir Strand Osmo, Br.dal 3,37 (9)

28. Arman Nazari, Brumunddal 3,25 (5)

29. Alen Krasnici, Brumunddal 3,11 (11)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.