Pål Tajet fra Hamar er kjent for lederstillinger i både Gilde HedOpp og Moelven Industrier fra tidligere.

Tajet har siden 2014 vært styreleder i K.A. Rasmussen.

Han er en av de tre som nå sitter på tiltalebenken i gullsaken.

Tajet var ikke styreleder på det tidspunktet smuglergullet ble kjøpt, men er juridisk ansvarlig som styreleder for selskapet.

- KRISE

Tajet gikk i vitneboksen i Hedmarken tingrett onsdag morgen.

Han legger ikke skjul på at gullsaken er en stor belastning for K.A. Rasmussen.

-  Det er klart dette er en krise for selskapet. Saken har pågått i fem år, det har vært fokus i media i fem år. Vi mistet vår største kunde i 2014 muligens på grunn av dette.

PRØVER Å BEGRENSE SKADENE

Tajet sier bedriften nå jobber med å begrense skadene av rettssaken.

- Fokus har vært skadebegrensning og å forberede seg best mulig på et eventuelt økonomisk krav som følge av denne saken. Det innebærer et redusert fokus på daglig drift og det medfører høye advokatutgifter for bedriften.
- Aller viktigst er mangel på fokus på daglig næringsutvikling. Det har kostet bedriften formidabelt. Ekstremt mye.

Vanskelig

Også for de ansatte i "Fort Knox" i Strandveien i Hamar er saken tung:

-  Mange misliker jo situasjonen. Ansatte føler at den seriøse aktøren er blitt lurt og brukt i kriminell virksomhet. Mange har også vansker med å akseptere at enkeltpersoner er blitt anklaget.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.