Boligpartner ønsker å bygge boliger i to utkantområder av Klukhagan.

Det er ventet at ett eller begge disse områdene er med i rådmannens forslag til ny arealdel av kommuneplanen, som blir offentlig neste uke.

Byplanlegger Geir Egilsson og Asplan Viak drøfter grøntområders betydning i rapporten om fortetting som de nylig har levert på bestilling av Hamar kommune.

Asplan Viak drøfter om Hamar flyplass bør spares som reserveareal for boligbygging i denne omgang, men når området en gang i framtida blir utbygd med boliger, blir Klukhagan enda viktigere, fordi det vil bo enda flere folk rundt enn i dag.

– Vi anbefaler at man heller bygger tettere rundt Klukhagan enn å ta av friområdet. Det er lite grøntområder i Hamar som det er allerede. Mange områder i Hamar har dårlig tilgang til rekreasjonsområder. Faktisk har mange større byer bedre tilgang til grøntområder enn Hamar, sier Egilsson.

Asplan Viak mener randsonene av Ankerskogen også kan fortettes.

– I dag er inngangene til Ankerskogen lite synlig. Det bør det gjøres noe med, for å øke tilgjengeligheten og bruken av parken, sier Egilsson.

Furuberget og Frøbergsberget foreslås imidlertid skjermet som Hamars nære bymark i føringene for kommuneplanens arealdel.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.