• UFORGLEMMELIG: I Lekafjorden i Nord-Trøndelag var det Jonny Solvang dro opp kjempetorsken.
    KART: GOOGLE MAPS.

Jonny Solvang fra Ottestad i Stange kommer aldri til å glemme fisketuren på Lekafjorden i Nord-Trøndelag i går. Midt på dagen fikk han kjempenapp. På kroken satt den en torsk på rundt 20 kilo.

– Ferdig maget veide den 16 kilo, forteller Jonny.

Sammen med noen i familien og en kjentmann dro de ut på Lekafjorden midt på dagen i går. I finværet. Det ble altså en uforglemmelig fisketur.

Jonny forteller:

– Jeg fisket med en kilos pilk på rundt 130 meters dyp da det hogg til. Opp i båten dro vi en kjempetorsk. Jeg regner med at den var på rundt 20 kilo for ferdig maget veide jeg den til 16 kilo. Det føles greit å få en pinne som dette, gitt.

Jonny Solvang er en ivrig fisker, men på Mjøsa er han ikke.

– Nei, mjøsfisker er jeg ikke. Jeg vil helst drive med havfiske og krepsefiske. Krepsefiske på Rokosjøen er gøy, men det aller morsomste er å fiske på havet. De siste dagene har vi vært på familiebesøk her oppe, og da måtte jeg jo bare prøve fisket. Neste uke blir det havfiske utenfor Bud, forteller elektrikeren fra Stange.

– Har du noen gang tidligere vært i nærheten av å få så stor torsk?

– Nei, aldri, kommer det kjapt fra stangemannen.

– Rekorden min fra tidligere er vel 12–15 år gammel. Da tok jeg åtte sei på mellom 10 og 14 kilo i ett kast på stang fra en båt vi var med på. Da ble skipperen grinete, og ga klar beskjed: – Dette gjør du ikke engang til.

– Kan monster-torsken spises?

– Ja, så klart. Dette er fantastisk mat. Ryggfileten er som rådyrfilè. Den veier rundt tre-fire kilo og den er bare lekker. En slik fisk er jo mat til noen da, sier Jonny Solvang, og legger til:

– Og i går kveld tok vi 50 krabber. De skal kokes i dag, og blir med på turen hjem til Ottestad i morgen.  

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.