– Vi har slitt de siste årene over hele landet, men jeg føler vi er på riktig veg og satser utadrettet. Vi markedsfører oss tettere mot ungdomsskolene og samarbeider bedre med bransjen, sier Åge Johansen.

Han tror generelt at mange foreldre og unge har et negativt syn på jobbene i bransjen.

– Jeg tror foreldrene har mye å si for hva ungene velger, og å velge kokk, servitør og matfagene er nok ikke sett på som et høystatusyrke. Det går på holdninger, mener avdelingslederen, som synes det er synd at ikke flere ser mulighetene.

– Etter to år på skole og to år i lære kan de gå i full jobb. Å ta et fagbrev er et gullkantet papir, og videre er det mange muligheter for å bygge på, sier Johansen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.