– Jeg tror det vil bli det av flere grunner, sier tiltaksleder Klaaspeter Kuperus.

– Først fordi flere faller utenfor samfunnet fordi de ikke har et sikkerhetsnett rundt seg, og så fordi vi er nødt til finne andre måter å bruke maten vi kaster på, sier Kuperus.

Værestedet Arbeideren deler ut og serverer mat mandag til fredag, og kan ha opp mot 100 brukere på de travleste dagene. Og de som er innom, er i alle kategorier, det er rusmisbrukere, studenter, aleneforeldre og minstepensjonister.

– Jeg tror det er mye skjult fattigdom, sier Kuperus.

– Man ser folk som ser ut til å ha det greit, men som kommer igjen og igjen. Du har det ikke greit om du står to timer i kø for å få mat, sier tiltakslederen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.