– Ministeren går her på tvers av Stortingets vedtak og har plukket fram juridiske spissfindigheter for å belegge det som åpenbart er en politisk beslutning om å gi opp den todelte målsetninga og opprette et regelrett ulvereservat, sier leder i Hedmark Bondelag, Erling Aas-Eng.

Klima- og miljøminister Vidar Helgesens beslutning ble tatt imot med sterk frustrasjon og hoderysting i Hedmark Bondelag.

– Her er det tydelig at ministeren har fattet en politisk beslutning. Helgesen dekker seg bak at lovavdelingen i Justis- og beredskapsdepartementet har konkludert med at det ikke er hjemmel i naturmangfoldloven eller Bernkonvensjonen for å felle ulv i fire revirene. Men i realiteten er dette et knep hvor han bruker jussen for å omgå et stortingsvedtak, sier Erling Aas-Eng.

Han betegner beslutningen som et hamskifte i rovviltpolitikken.

– Her gir ministeren opp den todelte målsetninga om at vi skal ha både beitedyr og rovdyr. Beitenæringa ofres i ulvesona, og så loves det avbøtende tiltak for å sukre pillen, sier Aas-Eng. Han viser også til at Stortingets bestandsmål settes til side. I 2015-2016-sesongen ble det dokumentert sju helnorske ulvekull og fire kull i grenserevir. Grensekullene teller inn med 50 prosent, slik at antallet ynglinger da er satt til ni. Stortingets vedtok i sitt ulveforlik at det skal være 4-6 årlige ulveynglinger i Norge.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.