Det er det legendariske magasinet Thrasher som står bak kåringen som regnes som verdens viktigste innenfor skateboardkulturen.

 Første gangen prisen ble delt ut i 1990 var det legenden Tony Hawk som vant. Siden har det gått slag i slag med de aller største navnene.

Kan bli første nordmann

Og nå kan det altså bli en kar fra Hamar som står på lista for 2017. Det vil i så fall være første gangen en nordmann når en slik status.

Bækkel er en av 20 nominerte. I desember skal det ene navnet kåres.

- Dette betyr alt. «Skater of the year» er det største for en skater å oppå, sier 21-åringen.

- Hvorfor er du nominert?

- Jeg har stått på mye i år og har fått ut videoer og masse bilder i Thrasher hvor jeg også har vært på forsiden. Jeg føler jeg har utviklet meg og har begynt å skate på større rails.

Lever ut drømmen

Bækkel lever ut drømmen som skater, og reiser i dag verden rundt. Nylig kom han hjem fra én måneds opphold på Bali i Indonesia. Så god har han blitt at han lever godt av skatingen. Skulle han gå til topps og bli "Skater of the year", vil imidlertid en helt ny verden åpne seg for ham.

Da vil han bli en av de aller største skateprofilene i verden.

- Skater du fortsatt mye i Hamar?

- Ja. Når jeg er hjemme gjør jeg det. Jeg har vært mye i den nye hallen i det siste, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.